Aktywne Wpisy
Borealny +1
Jak pieczecie ciasta to używacie masła mlecznego czy margaryny roślinnej?
#pieczenie #ciasto #gotowanie #gotujzwykopem #pytanie
#pieczenie #ciasto #gotowanie #gotujzwykopem #pytanie
Jak poprawnie ciasto?
- masło 76.9% (190)
- margaryna 23.1% (57)
G06DbT +59
Chyba kupię sobie namiot, śpiwór, jakieś tanie gary, i będę na weekendy znikał gdzieś na rowerze, bo co to za życie.
RIA Novosti jedna z najwieszych agencji informacyjnych dodaje tekst w którym padaja propozycje podważania legalnosci zachodnich granic Polski i odrzucenie ''goebellsowsko-polskiej wersji'' na temat Katynia.
Sporo tam jeszcze pomysłów - embargo na wszystkie polskie towary, robienie filmu o ''polskich obozach śmierci'' itp.
źródło ros
W innym artykule napisano, że odpowiedz bedzie, ale Putin nie podjal jeszcze decyzji. Ma ona zmusic Polaków do zastanowienia się nad swoim postepowaniem. Wspomniano o zakazie wjazdu do Rosji polityków popierajacych usuwanie pomników.
Wyrażono oczekiwanie, że zachodnie kraje podejmą działaniia wobec Polski i krajów nadbałtyckich gdzie odbywają się marsze ku czcu weteranów SS. Jest mowa oo sankcjach Zachodu wobec tych państw.
źródło 2 ros
Rosyjska telewizja REN TV niezgodnie z prawda twierdzi, że usuwanie pomników w Polsce potepiły praktycznie wszystkie kraje Europy (od 0-58).
filmik
#ruskapropaganda #rosyjskiemediaopolsce #rosja
@szurszur: Spoko, Białorusini przeszmuglują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@szurszur: Nie wspominając nic o tym, że tam nikt nie chce jeździć.
BTW: W sprawie ostatnich komentarzy wyświetlanych w jakimś niszowych programie w rosyjskiej TV.
A kto podrzuca im informacje z wypowiedziami userów z wykopu?
Zastanawiałem się czy to nie czasem wykopowi rusofobi tego nie robią, specjalnie po to aby jeszcze bardziej podgrzewać rusofobie i mieć temat do grzania( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PranieMuzgu: Ludzie, którzy spamowali newsami z rt i sputnika, też pewnie wykopowe rusofoby?
Ale do czego ty teraz pijesz?
@PranieMuzgu: Jakim niszowym. To flagowy szoł polityczny na pierwszym programie rosyjskiej telewzji.
@PranieMuzgu: Do tego, że twoje sugestie nie mają sensu, bo różne działania tego typu już były wcześniej. Bez odbioru.
https://www.wykop.pl/wpis/20742979/uwaga-rosjanie-szpiegujo-mirko-i-tlumacza-cale-dys/
Konkretnie musi być ktoś kto znajduje co ciekawsze, tlumaczy i wrzuca. W Polsce jest masa for -to nie jest tak że kilku rosjan z tamtego forum przegląda wszystkie polskie fora dyskusyjne -musi być ktoś stąd ktoś im to wrzuca, udziela się na tamtym rosyjskim forum, albo daje cynk że jest
@PranieMuzgu: Czy ty masz nas za idiotów? Kiepska manipulacja. Usuń konto.
Najpierw wytłumacz do czego piłeś, a dopiero potem odpowiadaj na natepne pytania.
To tak jak z naszym TVP -to że jest emitowany jakis program, nie oznacza że cieszy sie on wielka popularnoscia, per se wynikajaca tylko z tego ze jest to duza telewizja.Np. Program z cejrowskim na TVP
O dzięki, widzisz przynajmniej wyniosłem coś pozytywnego z tej dyskusji, bo gromko się zaśmiałem( ͡°
Mnie nikt nie podrzuca linków, a nie znam jezyka tak jak ci tłumacze z tego forum, a potrafie znaleźć miejsca gdzie dyskutuja.
Wrzucasz tu teorie spiskowe, które są
Czyli w sumie robią to co my, Ty czy inni ludzie w polskim internecie? Czy więc można to nazywać w tak głupi i knajacki sposób jak "szpiegowanie" -określenie to padło przy znalezisku/wpisie do ktorego podales link.
No ja znam choćby np. militarium.net, ale po co ten sensacjonalizm i nazywanie to "szpiegostwem"? Dla przecietnego wykopka, slowo szpiegostwo jest nacechowane negatywnie -rosjanie po prostu tlumacza sobie bo sa ciekawi polonosfery. Ukraincy tez sobie tlumacza dyskusje czy artykuly z polonosfery, na ukrainskim VK czasem widac.
Bialorusini podobnie. To nie żadne szpiegostwo -szpiegostwo kojarzy sie jednoznacznie negatywnie.
@PranieMuzgu: Przecież tytuł jest dla beki. Nie widzisz, że napisałem ''Rosjanie szpiegujo mirko''.
Spoko ale nie każdy zna czy też posługuje się tym slangiem zmieniania końcówek zdania. Część piwniczaków z mirko tak, ale dla reszty ludzi to po prostu literówka.