Wpis z mikrobloga

Mirasy spod tagu #linux - następujący problem:

Dostałem dysk ze zdjęciami do odzyskania i mam dość nietypowy problem. Pięć zdjęć .ARW jestem w stanie normalnie skopiować ale przy reszcie dostaję błąd PERMISSION DENIED przy próbie kopiowania. Jest to o tyle śmieszne, że nie ma znaczenia czy próbuję to zrobić z konta roota czy normalnego usera, zawsze dostaję ten sam komunikat.

Spotkał się ktoś z taką sytuacją? Czy to dysk może być jebnięty i po prostu fartownie do części plików mam dostęp czy to coś innego?

#problem #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 11
  • Odpowiedz
@SzemranyInkub: ntfs-3g też nie daje rady.

@bi-tek: @GratisLPG: @wytrzzeszcz: Całej historii tego dysku nie mam ale podobno komputer w którym był się kolokwialnie mówiąc "poszedł kochać". Czy istnieje możliwość, że te pliki mi się wyświetlają jako istniejące ale tak naprawdę ich tam nie ma? Bo nie mam pojęcia czemu miałbym możliwość otwarcia 5ciu plików a reszty nie...
  • Odpowiedz
@mlglegitnoscopez: Może inaczej, jeżeli to jest system plików ntfs, to spróbuj poszukać jakiegos windows live i z niego pobrać dane. W Hiren's Boot CD coś takiego było, w dodatku masz tam wiele narzędzi do odzyskiwania danych.
  • Odpowiedz