Wpis z mikrobloga

@GlassOfSugar: Nauka nauką XDD #!$%@?, nauka jasno mówi, nie używamy całkowitych możliwości swoich mięśni, nie dlatego że jesteśmy jakimiś ograniczonymi małpami tylko że mózg pozwala nam ich używać w wyjątkowych sytuacjach - inaczej ścięgna, kości by nie wytrzymały. Ale możecie wierzyć w co chcecie. Gdy porzucicie jednak pojmowanie świata na podstawie uzasadnionych dowodów, równie dobrze możecie wierzyć ze wszystkie bzdury, łącznie z potworami spod łóżka
@GlassOfSugar: @Alorotom: Powiem ci że też kiedyś byłem na takim czymś(kumpel mnie wyciągną). Do kościoła nie chodzę w sumie. Ale też widziałem na tych egzorcyzmach podobne rzeczy, aż mi ciarki przechodzą, jak o tym myślę.

Ja byłem i jestem nadal sceptyczny. Ale tego co tam widziałem nie potrafię wyjaśnić.
@eryczekkometa: Nauka nauką bo jest tyle, rzeczy których ogarniczenia ludzkie nie wytlumaczyly i dlugo nie wytlumaczą. Pierwszy lepszy Trójkąt Bermudzki naukowcy coś tam gadają i to tyle.
UFO np. też naukowcy nie są wstanie wytlumaczyc są to #!$%@? typu 'to coś tam, to mysliwiec, to samolot, to zbieg wydarzeń, to meteor". Dlatego m.in. nie wierzę nauce w kilku kwestiach bo nauka to czlowiek a czlowiek jest omylny. Tak samo jak nie
@GlassOfSugar: "wciska nam telewizja" "trójkąt bermudzki" "ufo" wracaj do swoich filmików z żółtymi napisami. Bzdury, na wszystkie te rzeczy są racjonalne wytłumaczenia. Tak, niektórych rzeczy nie jesteśmy jeszcze pewni, ale skoro wszystkie nasze racjonalne teorie do tej pory się sprawdzały, nie widzę czemu mamy uciekać od światopoglądu opartego na dowodach w stronę jakichś bajeczek.
@nyeeash_: Ta, z miejsca przyzwą W I E L K I E G O papieża Polaka i krwawy papaj zbierze żniwa raz jeszcze. Oczywiście przy okazji wpływając przy tym na widownię i każdy będzie chciał rzucać butem w obraz papaja na ścianie niczym Daniel parę dni temu. Całe szczęście, że się pomodlił ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nyeeash_: mozna sie podśmiewywac, ale w licbazie uczył nas ksiądz, który tez był egzorcysta. Kawał chłopa, mega silny psychicznie, bardzo inteligentny gosc. Miał sporo dziwnych doświadczeń- bardzo ciekawie o nich mówił i nawet ja jako osoba mocno stąpająca po ziemi w to wierze.