Wpis z mikrobloga

Jest mi smutno strasznie :( chciałam znaleźć nocleg w Wetlinie dla 3 osób (7 do 13 sierpnia) w przyzwoitej cenie (max 50 zł za osobę) i już nic nie ma:((( możne ktoś ma jakieś znajomości tutaj/wie o jakichś wolnych noclegach w #wetlina #bieszczady ?:( wszędzie gdzie dzwoniłam zajęte
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vilyen: o kurde, pamiętam jak 10 lat temu na przełomie sierpnia i września jeździłem tam w ciemno bez "bukowania" :/ jeszcze 5-6 lat temu w Ustrzykach nie było problemu z miesięcznym wyprzedzeniem - a w Wetlinie jest pewnie 10x tyle miejsc noclegowych... Istnieje tam jeszcze hotel PTTK? (dość przykry standard ale jak nie ma gdzie to chociaż na 2-3 dni i łatwić nocleg na kolejne 3 dni gdzie indziej?)
  • Odpowiedz
@cult_of_luna: próbowałam się tam dodzwonić, ale nie odbierali. Ale jak mają cenę 25 zł za osobę to na bank nie ma miejsc. Ja tam jeżdżę od 12 lat. Nie byłam przygotowana na to, że miesiąc wczesniej nie będzie miejsc... Nie mam samochodu, tak to bym się zatrzymała w Kalnicy czy coś. A z Wetliny wszędzie blisko:(
  • Odpowiedz
@Vilyen: próbuj dzwonić tak czy siak (z tego co pamiętam tam był duży problem z komunikacją ;)), nawet jak Cię wcisną na 2-3-4 dni to łatwiej Ci będzie znaleźć coś innego na krócej żeby się przeprowadzić. A miejsc jak pamiętam mają full w PTTK. W Ustrzykach masz Biały Hotelik (podobny standard, tak ten przybytek się nazywał dawno temu, może teraz inaczej). Podejrzewam że weekend 12-13 jest problemem w innych miejscach
  • Odpowiedz
@Vilyen: pod Rawkami (kawałek dalej, Przełęcz Wyżniańska) w razie czego przyjmą na glebę, Pod Wysoką Połoniną w Wetlinie też. Chyba, że chcesz łóżko, to zapomnij - nie w lecie bez wyprzedzenia. Ewentualnie zapytaj na fejsbuku na grupie Bieszczady-noclegi. I unikaj Henryka naprzeciwko Bazy Ludzi z Mgły, miałam niemiłe doświadczenia.
  • Odpowiedz