Wpis z mikrobloga

Jesli ktos w najblizszym czasie wybiera się oddac krew, to moze zainteresuje go taka akacja:

Moi Drodzy,

zapraszam Was do wzięcia udziału w akcji WAKACYJNE KRWIOBRANIE 2, której celem jest wsparcie w okresie wakacyjnym stacji krwiodawczych tj. zebranie 100 litrów krwi i finansowa pomoc inicjatywie Zupa na Plantach.

Co trzeba zrobić, żeby wziąć udział w akcji?

☛ Weź udział w tym wydarzeniu na Facebooku,

☛ oddaj krew w jednym z Centrów Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa,

☛ zrób zdjęcie i opublikuj je wraz z #wakacyjnekrwiobranie2 w tym wydarzeniu lub w Twoich social mediach (na Facebooku lub Instagramie - pamiętaj jednak, żeby post był publiczny, abyśmy mogli go zobaczyć),

☛ spełniając wszystkie powyższe warunki bierzesz udział w akcji, ratujesz życie potrzebującym i pomagasz inicjatywie Zupa na Plantach.

Jeśli nie możesz oddać krwi a chcesz pomóc, zaproś swoich znajomych i pomóż w promocji wydarzenia.

*Czas trwania akcji: 1 lipca - 1 września 2017*.

Pod nazwą Wakacyjne Krwiobranie działamy po raz drugi, a tak generalnie po raz czwarty. W czasie tych trzech lat zebraliśmy wspólnie około 160 litrów krwi. Najpierw zbieraliśmy krew w Krakowie, a ukoronowaniem zbiórki było spełnienie marzeń dwójki podopiecznych Fundacji Mam Marzenie. W ubiegłym roku zbiórka krwi odbywała się w całej Polsce i co dwa tygodnie spośród Was losowaliśmy osoby, które zdobywały tablet. Z powodu uwarunkowań prawnych nie możemy kontynuować pomysłu z losowaniem, co oznacza, że wracamy ideowo do pomysłu z lat 2015-2016. Tym razem jednak beneficjentem będzie Ktoś inny. Chcemy wspomóc akcję Zupa na Plantach.

Co się stanie gdy zbierzemy 100 litrów krwi?

Zaprzyjaźniony Sponsor, przekaże 2 tys zł na rzecz genialnej krakowskiej inicjatywy - Zupa na Plantach

link do fb

#krwiodawstwo #barylkakrwi #niebieskiepaski #rozowepaski
Pobierz agaja - Jesli ktos w najblizszym czasie wybiera się oddac krew, to moze zainteresuje ...
źródło: comment_USXkpKxcjykrcpQRWxs2GzMAZ66Orymh.jpg
  • 2
@inozytol: oj, wybacz, ze tak późno, umknal mi Twój wpis jakoś:/
Ja o zupie wiem tyle, co w internecie,ale z tego,co czytałam,to różni ludzie tam chodzą.
A info o akcji znalazlam przypadkiem w internecie. Chwilowo sama oddawać nie mogę, ale pomyślałam, że może ktoś będzie się wybierać i może akurat będzie chciał pomóc :)