Aktywne Wpisy
JEST-SUPER +70
Mam 27 lat i powiedzmy, że coś w tym życiu osiągnąłem. W tym roku kupiłem mieszkanie 72 m2. Oczywiście na kredyt. Zarabiam 5 tys zł. Kredyt + opłaty to teraz dla mnie 3 tys zł. Jak doda się paliwo, jedzenie i jakieś nieprzewidziany opłaty, to mało zostaje albo wręcz nic. Mnie to nie martwi, bo spełniłem swoje marzenie. Samochód też mam porządny, bo od 3 lat jeżdzę Mazdą 6 z 2016 roku
u_k1 +578
Wyk0pek pisze "fajnopolak" i od razu wiesz z kim masz do czynienia xD sfrustrowany troglodyta z pianą na ustach.
#sejm #bekazpisu #bekazpodludzi #takaprawda
#sejm #bekazpisu #bekazpodludzi #takaprawda
Ktoś zmienił ID producenta w prockach AMD na Intel zrobił te same testy i wrzucił na stronę compubench.
Wyniki mniejsze o połowę XDD ŹRÓDŁO
#pcmasterrace #intel #amd #ryzen #komputery
Będzie afera czy jest jakieś legitne wytłumaczenie? Bo wygląda to dość podejrzanie...
Znaczy to nie mniej nie więcej, że sterowniki AMD to gunwo i to one odpowiadają za gorsze wyniki.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@ambalabamba: Raczej kompilator OpenCL AMD jest do bani. Co mnie nie zaskakuje, bo jest tam trochę bugów.
@Cepion: Drobne uzupełnienie: nie sterowniki, ale kompilator z platformy OpenCL Intela najwyraźniej generuje lepszy kod na tą architekturę. Platforma AMD nigdy nie była najwyższych lotów, a ostatnio skupiają się głównie na ROCm i zaniedbali inne komponenty, m.in. nowe przepisane sterowniki na GPU straciły wsparcie dla SPIR.
@IceGoral: Ale tylko w aplikacjach które zrównoleglają obliczenia na CPU poprzez OpenCL ;) Co jest znaczącą mniejszością i zazwyczaj są to aplikacje które targetowane na GPU, a wieloplatformowość OpenCL pozwala na kompilację tego samego kodu na CPU.
@wolodia: Czy to możliwe żeby różnice były tak duże?
@kinky_savage: Myślę, że tak. Ciężko powiedzieć co się tam dzieje, ale zakładając że metodologia benchmarku jest uczciwa to bardzo możliwe że bardzo kiepsko optymalizują lub wektoryzują kod.
Nie wiem jak dokładnie AMD implementuje np. AVX2 w Ryzenach, ale jeśli instrukcje są te sam co u Intela, to zwyczajnie możliwe jest to że program zyskuje bardzo dużo na wektoryzacji o większej przepustowości tj. większej
połowy pojęć nie znam, ale ogół ogarniam :d dzięki