@ataeB: Ale jeśli chciałbym przewrócić to zrobiłbym tak: 1. Zsuwasz omlet delikatnie na talerz. 2. odwracasz patelnię do góry dnem i przykrywasz nią ów omlet na talerzu. 3. Sprawnym szybkim ruchem odwracasz to razem tak, że potem patelnia jest na dole i ma na sobie już przewrócony omlet w idealnym stanie. Ruch ten powinien być połączeniem lotu parabolicznego z odwracaniem patelni - coś w stylu przewracania gofrownicy na drugą stronę (
@ataeB: Mały gaz, pokrywka, 10 minut i gotowe. Jak widzę że już ścięte to wyłączam gaz, kładę na wierzch mozarellę i zostawiam pod pokrywką na kolejne kilka minut.
1. Zsuwasz omlet delikatnie na talerz.
2. odwracasz patelnię do góry dnem i przykrywasz nią ów omlet na talerzu.
3. Sprawnym szybkim ruchem odwracasz to razem tak, że potem patelnia jest na dole i ma na sobie już przewrócony omlet w idealnym stanie. Ruch ten powinien być połączeniem lotu parabolicznego z odwracaniem patelni - coś w stylu przewracania gofrownicy na drugą stronę (