Wpis z mikrobloga

Hej
Poszukuję jakiegoś przyjemnego autka do 20k, myślałem o hatchback #mercedes A klasa w169, albo coupe slk200 r170. Chciałbym żeby było małe, ale dobrze wykonane, a że nie chcę się #!$%@?ć w bagno to piszę tutaj. Wiadomo że używane auto będzie miało jakieś awarie ale nie chciałbym żeby ceny napraw sięgały dziesiątek tysięcy.
Jestem otwarty na sugestie. Fajnie jest posłuchać rad opartych na doświadczeniu.

#samochody #motoryzacja #czterykolka #pytanie i trochę ze mnie #januszemotoryzacji
  • 16
  • Odpowiedz
@L24D: Co rozumiesz przez "przyjemne auto"? Jeśli chodzi o koszty eksploatacji to każde auto marki pokroju BMW, Mercedes czy Audi będzie miało drogie części i odpowiednio droższą robociznę taki ich urok.
  • Odpowiedz
@Mikster: komfortowe przede wszystkim. Nie mam tu na myśli przestrzeni bo nie należę do dużych ludzi ale bardziej o materiały, klimatyzację, audio. Osiągi są na drugim miejscu chociaż też fajnie by było gdyby miał powyżej 100km
  • Odpowiedz
@kipowrot: sam widzisz że nie znam się do końca. Potrzebuję rady. Rozumiem że tu wszyscy się na wszystkim znają więc zamiast kisnąć to może chociaż daj jakieś sugestie, podeślij podręczniki, publikacje, a nie bawisz się w motoryzacyjną elektrodę. Mercedes mi się tak kojarzył bo na taką kreuje się ta marka. Jeżeli nie masz nic innego do powiedzenia to sobie daruj uszczypliwości.
  • Odpowiedz
@L24D zgrzybiale auto dla starszych panów. Zero prowadzenia, zero wyglądu, tragiczny środek, #!$%@? awaryjne, nieciekawe nieszczędne silniki.
Podałeś A klasę i SLK. Musisz sprecyzować jakiej klasy auto, do czego (trasa/miasto), ile mocy.
To że ma być małe to trochę mało.
Sądzę, że powinieneś szukać Audi A3 8P w bogatej wersji wyposażenia środka.
  • Odpowiedz
@kipowrot:
Głównie trasa, wypady ~50-200km od miasta. W mieście mało co najwyżej do pracy od czasu do czasu więc powiedzmy że miasto zmarginalizuję. Moc tak jak wspominałem wyżej niech chociaż ponad 100 kucy będzie, to będzie i tak więcej niż VW Polo III którym się poruszam czasami. Osiągi to kwestia drugorzędna. Auto musi być małe, jakiś hatchback albo coupe. Sedan w ostateczności ale nie jakaś długa limuzyna. Może być trzydrzwiowe.
  • Odpowiedz