Wpis z mikrobloga

Wiedzą? Umiejętnościami? Spróbuj dać zrobić robolowi kosztorys, albo daj mu rysunek kotłowni i niech sprawdzi czy wszystko jest.... No kurde. Nie osłabiaj ludzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@lordmatiz: Serio? Wiedzę i umiejętności nabywa się przez lata praktyki a nie 5 lat sudiowania. I tak - mogę pokazać kilku roboli, którzy niejednego inżyniera co to łopaty w życiu nie trzymał zagięliby właśnie wiedzą i umiejętnościami.
@StrucelRTFSC może mam inne standardy i to co oferują mnie średnio zadowala :p
Nie, nie jestem słaby w tym co robię, nawet do średniaka mi daleko :p
Projektowanie czy wykonawstwo?
@StrucelRTFSC tylko że zazwyczaj "gora" tych biur projektowych to może i zarabia, ale asystenci to się cieszą jak mają 3k netto po roku pracy. Moim zdaniem szału nie ma.
@mmdnnn: 1. bo ty wiesz co umiem, czym sie interesuje i do czego mam zakodowany mozg...zapewne chlopcze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2. kazdy programista mial zakodowane od urodzenia jezyki programowania? noo tak ty sie urodziles ze znajomoscia XDDDD
Wiele osób tutaj pisało o przebranżowieniu się, nawet pod 30 roku życia. Generalnie sprawa jest tego rodzaju, ile dałbyś rady wstanie wykonywać wysiłek umysłowy,siedzieć przed monitorem i klepać. Czy nie jest Ci straszne zjawisko prokrastynacji? Programista zarabia dużo, owszem ,ale jego praca nie należy do najprzyjemniejszych dla naszego organizmu. Jednak suma sumarum warto bo nigdzie indziej nie jesteś w stanie tak szybko awansować jak w IT( ͡º ͜ʖ͡º