Wpis z mikrobloga

No hej.

Przed chwilą spróbowałem swojego pierwszego dżemu. Jest to dżem pomidorowy, i robiłem go niemal identycznie z przepisem od @Browin, dodałem jednak 2 łyżeczki przyprawy Habanero i 2 suszone papryczki chilli, które się gotowały z pomidorami.

Użyłem dwóch rodzajów pomidorów - malinowych i jakiś zwykłych.

Z 1 kg pomidorów wyszło mi około 645 gram dżemu.

#gotujzwykopem #gzw #jedzenie #foodporn.
Pobierz wodzu_91 - No hej. 

Przed chwilą spróbowałem swojego pierwszego dżemu. Jest to dżem ...
źródło: comment_pmUhHsFfGdCCvtlj1NnR0G8bmQyLj5I8.jpg
  • 11
@Nerlo: nie właśnie. :/ Jakieś takie delikatne jest, czuje tylko lekkie palnie na końcu języka. Z kolei moja dziewczyna mówi, że jest bardzo ostre. Po prostu prawdopodobnie nie odczuwam już ostrości tak jak kiedyś.
@xandra: trochę jak ketchup - w smaku dosyć podobne, ale chyba lepsze. W ketchupie nie znajdziesz pestek pomidorów i kawałków papryki. Lekko słodkawy, kwaskowaty i ostry zarazem. Na pewno inaczej by smakował ten dżem gdyby był z pomidorów z puszki. Dzisiaj zrobię też i taką wersję. :D