Pytanie do #mirkokoksy #silownia Wracam do treningów po pół roku przerwy i zauważyłem, że mam problem z jedzeniem takim jak wcześniej(przed przerwą). Wtedy trenowałem koło roku, efekty konkretne, dieta 5000-6000 kcal dziennie rozłożona na 4-5 posiłków, teraz niestety już 3 tygodnie staram się rozepchać żołądek jednak nie idzie już nic ponad 4000kcal, a ciężko czasem te 3000 zmieścić :/ Obecnie na poprawę apetytu stosuję zwiększone dawki b12, jednak mało co to daje, może ktoś ma jakieś sposoby? Co do rady o eksperymentowaniu z daniami, to osobiście mało smaków czuje i beż różnicy dla mnie było czy jadłem jakieś fajnie przygotowane danie w dobrej restauracji czy na szybko ładowałem pół kilo mięsa i tyle samo ryżu które nie były nawet przyprawione. Jakby ktoś pytał o ilość kcal to docelowo celuję w 6000-6500 dziennie, typ budowy ekto, sporty walki 3x w tygodniu, trening siłowy 3x + praca fizyczna, przy 3000 nawet na śmieciowym żarciu niknę w oczach.
@Arxemis: nie możesz jeść więcej "śmieciowego" jedzenia? Jakieś płatki z mlekiem itp. coś co się szybko trawi i nie zapycha albo jakieś shake-i z masłem orzechowym czy innym kalorycznym jedzeniem. Jeżeli jesz owsiankę to ją wywal.
@pussydestroyer: Płatki pcham w dużych ilościach(czasami na śniadanie koło 400g z wodą, bo z mlekiem się dziwnie czuję), owsianka tylko zmiksowana w formie szejków smakowych, śmieciowe żarcie odpada ze względu na złe samopoczucie na treningach. Najwięcej kcal mam z ładowania oliwy na sałatki, jajecznice lub solo. Próbowałem ładować słynny omlet z jajek i płatków oblany czekoladą, jednak też na mnie źle działa, wole od rana pchać płatki albo od razu mięsem
@pussydestroyer: Gainer waliłem przed przerwą, głównie zielony Jumbo 2x dziennie jako deser po posiłkach, ale matrix kreatynowy nie dawał mi żyć :D Niestety jak to się nie poprawi, to będę musiał do niego wrócić, bo chyba był jedynym gainerem który na mnie działał i wchodził jak sama woda.
@Arxemis: nie potrzebujesz tylu kcal. Już sam fakt, że jesz do pożygu świadczy o tym. Przejadasz się. Połowę rzeczy wydalasz niestrawione. Waga idzie ale tłuszczu. Serio chcesz przybierać na wadze tłuszczem? Jeśli tak to bierz przykład z Amerykanów i Brytyjczyków. Oni są mistrzami w tłustym żarciu.
@ethics: Szczerze po roku takiej diety, nie byłem wcale zalany, mięcho było dobrej jakości, wyniki siłowe tez. Jeżeli chodzi o kwestie jedzenia to przy dobrej jakości jedzeniu na poziomie 4500kcal waga sie nie ruszała, czasem potrafiła spaść stad wszedłem na 5000-6000, po równych 8 miesiącach takiego odżywiania przybrałem około 6kg.
@Arxemis: no to być może źle liczysz kcal i wydaje ci się, że tyle jesz. Sory ale wielkie chłopy 100+kg na sterydach jedzą po 4k kcal, 5000-6000kcal jedzą kulturyści na 5 środkach i ważący 120kg. 10k kcal jedzą strongmeni 180kg na 10 środkach.
@ethics: nie wydaje mi sie bym zle liczył, wszystko przez kalkulator, liczba posiłków w ciągu dnia zazwyczaj 4, przykładowy zestaw to 200-300g kurczaka lub wołowiny(kurczak na patelni w oliwie z oliwek, wołowina gotowana w warzywach) 350g ryżu lub kaszy kuskus, sałatka warzywna i na deser 70-150g orzechów laskowych zmiksowanych(niestety lekkie problemy z zębami, wiec wole twarde rzeczy zmiękczać). W pracy makaron z mięsem, koło 300g miecha, makaron nie przekracza 120 na
@Arxemis: Ile ważysz i jaki % bf trzymasz w tej chwili? Ładny masz przerób, nie powiem, na utrzymanie mięsa przy takiej ilości aktywności powinno iść sporo kalorii.
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link