Wpis z mikrobloga

@b4510r: Akurat królika to po łapach poznaje się - zawsze na wsi jak babcia hodowła króliki to już bez skóry się sprzedawało. Jak za dużo kotów było to się dla miastowych sprzedawało jako króliki tylko bez łapek. A jak chciał zobaczyć to zawsze jakieś królicze były.
  • Odpowiedz
@Prokurator_Bluewaffles:
Niech mi ktoś w końcu wyjaśni.
Dlaczego #!$%@? zwłok tego na górze jest chorym gównem, za które można iść siedzieć i zostać zamordowanym we śnie przez fejsbukowe aktywistki a zwłok tego na dole jest narodowym przysmakiem i dostajesz #!$%@? od babci jak nie zjesz?
Zwłok jest zwłok nie?
  • Odpowiedz
@ediz4
No ale jak to tak jeść zwłoki czegoś co może być twoim przyjacielem? :O
To tak jakbyś powiedział że ty możesz zjeść moja przyjaciółkę bo nie jest twoja przyjaciółka ale ja już nie mogę bo moją jest.
  • Odpowiedz
@goparys: Ech. Google nie boli.
Zwierzęciem domowym nazywa się takie zwierzę, które trzymane jest w domu lub mieszkaniu dla zaspokojenia potrzeb emocjonalnych człowieka, jako zwierzę towarzyszące człowiekowi lub jako swoista ozdoba czy też atrakcja mieszkania. Zwierzę domowe traktowane jest zwykle przez domowników jako członek rodzinnego stada.

W polskim prawodawstwie stosowane jest określenie: zwierzęta tradycyjnie przebywające wraz z człowiekiem w jego domu lub innym odpowiednim pomieszczeniu, utrzymywane przez człowieka w charakterze jego towarzysza[1].

Wprawdzie większość zwierząt domowych to zwierzęta udomowione, ale mogą nimi być również egzotyczne zwierzęta dzikie lub oswojone, trzymane w odpowiednich pomieszczeniach (akwarium dla ryb i innych organizmów wodnych, terrarium dla płazów, gadów
  • Odpowiedz