Mircy, jutro idę na pierwszą rozmowę o pracę w IT. Jak powinienem się ubrać? Ładna koszula wystarczy, czy powinienem pod krawatem iść? Dzieki #praca #pracait
@noname0: Weź garnitur ubierz, może się spocisz jak prosię bo upał jest, ale przynajmniej nie będziesz miał poczucia, że mogłeś zrobić więcej, a nie zrobiłeś.
@noname0: ubierz się po prostu elegancko, krawat to się przydaje tylko jak to korpo z dresskodem albo jak będzie obsługa klienta, bo wtedy chcą zobaczyć jak się prezentujesz.
@noname0: Dżinsy albo najlepiej inne jednolite spodnie i prosta koszula. Rozepnij sobie jeden guzik. Żadnego krawata. Sam kiedyś w bluzie w trzy paski poszedłem i dostałem robotę. Zapytali tylko czy w razie co to wskoczę w garniak jak będzie trzeba.
PS Kolega jest właśnie na szkoleniu i pisze, że same flanele w kratę przyjechały (⌐͡■͜ʖ͡■)
@noname0: Ja przyszedłem do ĄĘ korpo, w dzinsach bluzie z kapturem i kurtałce skórzanej xD Też mnie wzięli ale w nie-kucowym budynku laski sie na mnie dziwnie patrzyly bo one w garsonkach
PS Kolega jest właśnie na szkoleniu i pisze, że same flanele w kratę przyjechały (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@noname0: Ja przyszedłem do ĄĘ korpo, w dzinsach bluzie z kapturem i kurtałce skórzanej xD Też mnie wzięli ale w nie-kucowym budynku laski sie na mnie dziwnie patrzyly bo one w garsonkach