Wpis z mikrobloga

@666Krzysiek666: A juz Ci chciałem dawać jakieś rady odnośnie upraszczania modelu do dalszego wykorzystania :D a tak to trudno dać, bo nie wiem na jakim jesteś poziomie. Tak czy inaczej, najlepiej starać się modelować na quadach aby móc robić loopy na zaznaczeniu, lepiej działają modyfikatory a i łatwiej dużo wtedy robić szczegóły modelu
@666Krzysiek666: ale node editor jest to rednderu już, nie do modelu. Zresztą, teraz w nowym update ma być nowy silnik renderujący, jestem ciekawy co będzie.
Ogarnij sobie oprócz Blender Guru masterxeon1001. Mniej znany, ale równie dobry, o ile nie lepszy. Lecz już dla ludzi o w miarę dużej wiedzy :)
Wiesz, upraszczanie się przydaje, jak robisz przykładowo grę, czy jakąś aplikację.
Chodzi o to, aby model high poly robić w sumie
@jigsaw96: Bo po pierwsze xNormal robi to dużo lepiej, a po drugie, w kwestii wypalania map, czy to normalnych, czy bump, czy occlusion czy jakichkolwiek. Po za tym, xNormal to industry standard. Więc warto znać ten program tak czy inaczej.
ma być nowy silnik renderujący, jestem ciekawy co będzie.

@Prism2772: eevee, silnik renderujacy real time troche jak te od silników gier, pbrowy, opary na nodeach ale tylko tekstury sie podpina chyba

Normalki wypala sie fajnie w substancecie, szybciej chyba wypala. Niemniej jest nieco glupszy chyba
@666Krzysiek666: jak chcesz miec model realistyczny, to znaczy dokladny to znaczy highpoly to bedziesz uzywal subdivision surface. W takim wypadku unikaj jak ognia trojkatow. Lepsze juz piecio i wyzej
I pamietaj ze nie ma w swiecie ostrych katow, każdy brzeg ma bevel