Wpis z mikrobloga

@Ennai: masz jakis polecany? i tak musze isc do Rossmanna cos kupic, bo przeciez olejem nie bede myc pedzli, bo potem beda cale tluste. Podobno olejek Isana jest dobry, ale moze rozpuszczac klej w pedzlach, wiec nie wiem...
@Inatine: klej w pędzlach? To one nie są skuwką łapane?? Kurde ja swoje myję la roche posay, a potem moczę w rosołku (czyli kropla oleju pływająca w wodzie) i nic się nie rozkleja, tylko chińczyk czasem zgubi włosa, ale to też nie nagminnie.
@agaja: ja mam emulsje myjaca z bielendy, ale to jest wlasie... emulsja. Ale wczoraj jak probowalam nia domyc pedzle, to kiepsko jej szlo tez wiec... szukam czegos lepszego.
@StaryZdzich: no... skuwka jest bardzo czesto klejona na klej, a czasami zdarzy sie tez, ze i wlosie
@Inatine: nie tylko coś tłustego to ruszy, ale przecież nie lejesz tego oleju pod skuwkę - trochę na dłoń albo silikonową myjkę po włosiu przejechać i płukać włosiem w dół i nie powinno nic się stać - ewentualnie pomyślałam jeszcze o ruszeniu tego jakąś emolientową odżywką do włosów z olejami wysoko w składzie - jest gęstsze to tym bardziej nie powinno ruszyć kleju. O rozpuszczalniku nawet nie myśl, jak włosie jest
@Inatine ten z isany jest tani wiec niewiele ryzykujesz a moze zlapie. Ja nim myje ale nie uzywam eyelinera. Jedyny feler tego olejku jak dla mnie, to zapach, smierdzi mi przy myciu, na szczescie wietrzeje.