Aktywne Wpisy
![TeselACC](https://wykop.pl/cdn/c3397992/TeselACC_WG0CL0BX3r,q60.jpg)
TeselACC +564
Dopiero dzisiaj dowiedziałem się że #pdk nie znaczy padaka tylko pozdro dla kumatych. Używałem tego źle przez lata. Wychodzi na to że ewidentnie nie jestem kumaty. Ale za to wiele wiadomości nagle nabralo sensu
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale
![harold97](https://wykop.pl/cdn/c3397992/harold97_BIm5HAgPay,q60.jpg)
harold97 +629
A pamiętacie laskę z Poznania co zabiło się o nią dwóch typów ?
Ile dostała na ,,psychologa" 100k xd
Kraj spermiarzy i cucków, pewnie nie jeden wpłacający marzył nocami jak ją ratuje z opresji a ta daje mu w nagrodę.
Tak to nie, nie nie pogardzam kołchoźnikami ale jak przychodzi co do czego to prawda wychodzi na jaw o normictwie
#blackpill #pieklomezczyzn #logikarozowychpaskow #logikarozowychpaskow #redpill
Ile dostała na ,,psychologa" 100k xd
Kraj spermiarzy i cucków, pewnie nie jeden wpłacający marzył nocami jak ją ratuje z opresji a ta daje mu w nagrodę.
Tak to nie, nie nie pogardzam kołchoźnikami ale jak przychodzi co do czego to prawda wychodzi na jaw o normictwie
#blackpill #pieklomezczyzn #logikarozowychpaskow #logikarozowychpaskow #redpill
![harold97 - A pamiętacie laskę z Poznania co zabiło się o nią dwóch typów ?
Ile dostał...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/e762bc98fa90f199ceab2e4334d2a2206d47342d2e8ffe240632636e04bfcb87,w150.jpg?author=harold97&auth=078cb9ed913863a09eff5613ce2b904b)
I dokładnie tak samo powinno być z wyrokami Trybunału Konstytucyjnemu - TK orzekł to orzekł - zero dyskusji, orzeczenie obowiązuje z chwilą ogłoszenia. Żadne beatki niczego nie muszą drukować bo TK sam drukuje wyrok i umieszcza go w dzienniku urzędowym TK. Sądy, urzędy, obywatele - wszyscy się stosują. Nie ma żadnego decydowania przez rząd co jest wyrokiem a co nie jest. Wydany to wydany i #!$%@? koniec.
#neuropa #takaprawda #4konserwy #bekazprawakow #bekazlewactwa #polityka
W konstytucji nigdzie nie pada słowo "ułaskawienie" ᶘᵒᴥᵒᶅ Jest prawo łaski. Rozumiane w tym przypadku jako abolicja indywidualna. I tyle.
Ad 2
A można jak najbardziej, jeszcze jak! Jak to mówią... a maiori ad minus
Pikanterii dodaje fakt, że osoba, wobec której zastosowano prawo łaski był/jest politykiem. Teraz znowu wypływa sprawa Leppera i ciekawa jestem postawy Kamińskiego.
A co do a maiori ad minus - wszystko się zgadza, ale prezydent powinien być jak najdalszy o posądzenia o łamanie/obchodzenie konstytucji.
I odbijam pałeczkę z ostatnim. SN podważył (praktycznie) prawo prezydenta jednocześnie zarzekając się, że nawet tematu nie dotknął. To jest o wiele gorsze i zaraz napiszę dlaczego.
Wracając do
Co do mojej niechęci do precedensów - jeśli jest dobry precedens to jestem jak najbardziej za.
Natomiast mam świadomość, że dziś Kamiński, człowiek dla mnie zupełnie obcy, sprawa, która w żaden sposób nie dotyka mnie bezpośrednio, ale za miesiąc, rok, 10 lat może być inna sprawa i już niekoniecznie obojętna dla mnie.
Jestem przeciwnikiem