Aktywne Wpisy
drobne_na_taryfe +467
miałam już sąsiadów jarających na balkonie fajki i blanty, trzymających tam niezamykające japy papużki, dzieci i psy, ale gość używający co drugi dzień na balkonie frytkownicy to nowa jakość
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Dzisiaj zobaczyłem ich wpis na ścianie, wchodzę i widzę swojego lajka. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek lajkował lewackie ścierwa.
Czy też może kiedyś coś zalajkowałem, ale ten profil zmienił nazwę i zawartość? Jeśli tak, to czemu są tam wpisy od grudnia 2016, a ja dopiero dzisiaj to zauważyłem na ścianie?
Jak do FB zgłosić, że to jakieś oszustwo? W opcjach zgłoszenia mam tylko, żeby to zablokować, bo inne opcje są tak zbudowane, że nie idzie podać realnego powodu, dla którego chcę ten profil zgłosić.
#facebook #neuropa #lewackiescierwa #oszustwo
* już usunąłem lajka i zablokowałem
* niby profil jest od 2010, najstarsze wpisy widzę z grudnia 2016
* nie wiem ile musiałbym się scrollować w dzienniku aktywności, zanim dojdę kiedy to zalajkowałem
* być może że profil zmienił nazwę – nie wiem czy dziennik aktywności by to odzwierciedlał
Właśnie takiego scenariusza się domyślam, dlatego fajnie byłoby się dowiedzieć co kiedyś ten profil mógł reprezentować + zgłosić fejsbukowi, że oszukujo => niech giną.
@MacDada: to nie jest oszustwo według regulaminu FB, lajkując daną stronę nie podpisujesz z nią żadnej wiążącej umowy - jeśli się nie mylę powinieneś dostać info że jakiś profil zmienił nazwę, pewnie dostałeś i widząc powiadomienie uznałeś to za jakąś reklamę albo info ze strony którą