Aktywne Wpisy
Z ambitnej osoby, z wyróżnieniami na studiach na politechnice, doszłam do momentu, że po prostu marzę o pracy typu żabka / biedronka / stacja paliw, ale nie wiem jak zniosę presję rodziny, że jak to tak, ja taka mądra miałam być, a w sklepie pracuję. 3 lata pracy z szefem narcyzem sprawiło, że czuję, że spleśniał mi mózg, a pewność siebie szoruje po dnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Elberus +171
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Rzeeznik13: Czy ja wiem, czy to takie heheszki... Jeden z podstawowych wyborów moralnych tylko zamiast polak/uchodźca są dzieci/grubasy/dużo ludzi/mało ludzi.
Komentarz usunięty przez autora
Podobnie jak dla niektórych polaków, życie 10 polaków jest warte więcej niż życie 6999 uchodźców. Nikt nie powinien podejmować decyzji finalnej które z nich jest ważniejsze, ale umówmy się - nie zgłosiłabyś się żeby umrzeć za 6999 uchodźców
A nawet jest to korzystne i bohaterskie. Bilans takiego porwania i rozebranie człowieka na części jest o wiele lepszy niż jakby ten człowiek żył w spokoju, bo dzięki przeszczepieniu jego organów innym ludziom można uratować więcej osób.
@orzeszty a może warto przeczytać dzielić ludzi na grupy i traktować ludzkość jako całość?
Mamy XXI wiek, państwa narodowe to przeszłość.