Aktywne Wpisy

Revvvvvvvvvvvvvvvv +416
Ostatnio nauczycielka p0lskiego u mnie na lekcji powiedziała coś o tym że mężczyźni nie są czuli dla swoich dzieci itp. Ja powiedziałem "ale z Pani seksitka", a ta sie tak oburzyła, zaczeła gadać że ją tym obraziłem, że nie mam do niej szacunku i mi wpisała nagane xDDDD
Taki wygląd p0lek i stanu szkolnictwa w #szk0la
90% nauczycieli to kobiety i potem jest jak jest. Seksizm oczywiście działa w jedną strone xD
Taki wygląd p0lek i stanu szkolnictwa w #szk0la
90% nauczycieli to kobiety i potem jest jak jest. Seksizm oczywiście działa w jedną strone xD

dqdq1 +134

Cała gra Goldeneye na N64 mieściła się na kartridżu o pojemności 16MB, zripowany ROM z grą waży jedynie ~12MB. Aby w tak małej pojemności zmieścić całą ścieżkę dźwiękową złożoną z 28 utworów, muzyka musiała zostać w jakiś sposób skompresowana.
Kirkhope, autor muzyki, gdy pracował nad nią, nie miał dostępu do sprzętu deweloperskiego dla Nintendo 64, więc na początku nagrywał wszystko ze swojego mixera. Dopiero później miał dostęp do takiego sprzętu. Kilka z piosenek do Goldeneye ostały mu się w wersji 'nieskompresowanej'. Dostępne były na jego stronie przez parę lat, ale dopiero niedawno (w 2015 roku) ktoś je 'znalazł'.
W linku załączam właśnie utwory w tej wersji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gryzcolkiem #ciekawostki #muzyka #muzykazgier
@Colek: to była stacja robocza Silicon Graphicsz z dodatkowym hardware