Wpis z mikrobloga

@domofon: polecam root, dopiero wtedy będziesz mógł sobie dowolnie według własnego uznania skonfigurować telefon, na tą chwilę pozostaje ci cieszyć się tym chłamem co ci zainstalowali sprzedawcy telefonu :/ (nie da się wyłączyć)
@piowit: Jak jesteśmy przy rootowaniu, to czy polecasz jakieś how-to, czy wiąże się to z odinstalowaniem wszystkich aplikacji, które mam dotychczas i jeśli tak, to czy jeżeli raz za jakąs aplikację zapłaciłem, to czy mogę ją ponownie pobrać?
@pawzub: how-to zależy od telefonu

Jak zrobisz samego roota, dane na telefonie (aplikacje, smsy itp) powinny zostać dopóki nie zmienisz sobie roma.

Jak za aplikacje zapłaciłeś, to możesz ją znaleźć zawsze w markecie (Google Play teraz)-> moje aplikacje->wszystkie aplikacje, i zawsze możesz je tam pobrać już za darmo.
@domofon: Rootowanie to "złamanie" zabezpieczeń systemu. W skrócie możesz operować w tej bardziej wrażliwej części telefonu, na przykład wyrzucać aplikacje bezpośrednio z /system/app...

Możesz spróbować zrootować tą paczką. Tutorial jest tam samo. ;)
@domofon: wymieniałem na gwarancji już około 3-4 androidów z rootem (tzn zawsze starałem się przywracać stan fabryczny, ale raz oddałem taki stricte przerobiony)
@domofon: nigdy nikt mi nie robił problemów że mój telefon był w jakimś stopniu zmodyfikowany, a z tego co wiem wszystkie moje gwarancje idą do Regeneris która nie ma zbyt dobrej opinii :D