Wpis z mikrobloga

#duelofchampions najlepsza gra karciana w jaką grałem. Tyle możliwości rozegrania że #hearthstone i #gwint wyglądają jak gry w których rozgrywka kończy się na zrobieniu talii. Niestety #ubisoftcwel zabił ją modelem pay2win. Mimo wszystko kilka lat temu DoC był dla mnie królem karcianek i jest nim nadal( ͡° ͜ʖ ͡°)
Matthe - #duelofchampions najlepsza gra karciana w jaką grałem. Tyle możliwości rozeg...

źródło: comment_PbeelkshY1cFEnTHYJeIYhZXV8zRZJ5r.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Matthe: bardzo mi się podobała ta gra. Ale potem miałem którtką przerwę i odechciało mi się nadrabiać bo brak nowych kart. Ale co jakiś czas lubię do niej wrócić.
To nadal żyje? Są gracze?
  • Odpowiedz
@Matthe: Zgadzam się z tobą w 100%. Największą wadą tej gry był jej producent. Gdyby była za nią odpowiedzialna jakaś normalna firma to ona byłaby dziś tym, czym jest hearthstone.
  • Odpowiedz
@Matthe: Głównym problemem takich gier jest fakt że są dla zwykłego zjadacza chleba zbyt skomplikowane.
W Hs'ie żeby cieszyć się grą musisz spełnić dwa punkty :
- Kupić/Wygrindować karty
- Z-----ć deck z neta i cieszyć się grą i legendą.

W duel
  • Odpowiedz
@Prowo: Zgadzam się że proste gry mają większą popularność lecz trudniejsze gry też mają swoich fanów, lecz tutaj problemem był ubisoft który jak widział za mały zarobek wolał zamknąć i tyle.
  • Odpowiedz
@Matthe: grałem z rok temu i była to fajna gra tylko zbieranie kart było frustrujące bez wydania realnej kasy. Wtedy przerzuciłem się na HS gdzie grałem dobry rok. Ostatecznie też mi się znudził.
  • Odpowiedz
@Matthe: tak samo grałem od początku, necro forever. Ale ta gra nie miała racji bytu bo nawet w teorii zbalansowanie graniczyło z cudem, a wraz z wprowadzeniem nowych herosów było coraz komiczniej.

Tak naprawdę fakt że ktoś grał różnymi herosami to już był wyczyn, w takim hsie jeydnak każda klasa ma kilka archetypów, a tam mieli w------e na balans. Sam fakt że wprowadzenie systemu craftowania kart zajął im ponad rok
  • Odpowiedz
@Prowo:
Jeżeli dla Ciebie duel był jakiś mega skomplikowany to nie wiem co byś powiedział gdybyś miał ogarnąć co się odjaniepawla w chociażby magic of gathering ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Shezarok: grałem sporo w magica swego czasu, przestałem z racji braku osób które też grają

inb4 jeżdżenie na jakieś pyrkony i inne chuje żeby raz do roku wyciągnąć swoje karty i ewentualnie wygrać w turnieju pojedyńczego decka do otwarcia xD

Nie pisze tu o insideowym kółeczku karcianych świrów, tylko o normalnym graczu, - bo gry są tworzone dla mass, więc trzeba postrzegać decyzje ubisoftu jako lepszy wybór finansowy, nie trafia
  • Odpowiedz