Wpis z mikrobloga

Ludzie w temacie #kryptowaluty pytanie do was.
Dzisiaj postanowiłem przelać z giełdy ETC #ethereum na mój portfel i przez przypadek podałem adres swojego portfela BTC #bitcoin a nie ethereum. Na giełdzie przy transakcji widnieje od 4h napis "przetwarzany" - co z tego wyniknie?
Czy sieć nie potwierdzi transakcji ze względu na zły adres i kwota powróci na giełdę czy jakiś czarny scenariusz się przede mną rysuje? ()
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Stopa86: ale coś kręcisz. Jeśli podałeś w portfelu ETC czy też ETH adres BTC to portfel w ogóle nie powinien Ci pozwolić zrobić takiego przelewu. Od razu powinien wyskoczyć komunikat : BŁĘDNY ADRES. To na 100 procent pewne.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Krypto_TR No właśnie też mnie to dziwi że giełda pozwoliła na dokonanie takiej transakcji. Dokładnie chodzi o BitBay i pozwolę sobie do nich napisać bo status ciągle widnieje jako "przetwarzany"
  • Odpowiedz
@Stopa86: a na bitaby to nie masz się o co martwić. Poprostu status przetwarzany oznacza że oni wrzucili to do kolejki ale powinno im odrzucić taki przelew. Mogą jedynie chcieć Ciebie w bambuko zrobić i wmówić że podałeś zły adres. Gdy w portfelu ETH podasz adres BTC to nie ma możliwości by to przelali. Więc powinni Ci to na 100procent zwrócić.
  • Odpowiedz
@Stopa86: czasami zdarzają im sie jakieś zwiechy i nawet dobrze wykonany prelew wisi jako "przetwarzany" albo nawet już taki który doszedł. Także to o niczym jeszcze nie świadczy
  • Odpowiedz