Wpis z mikrobloga

@mirkamalina: jak z pewnego źródla, to nie zawijaj w boczek, ani żadne ciasto francuskie, ugotuj je do tego jeżeli lubisz to ziemniaki lub makaron czy inny ryż, sztuka mięsa, jajko sadzone, ale takie "płynne" rozlane po szparagach wtedy poczujesz coś przyjemnego w ustach.. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirkamalina: ja najbardziej lubie saute bez niczego - gotuję je najpierw ta połowa bez różyczki, po 5 minutach ta z różyczką w osolonej wodzie, na nie trochę masełka :) ważne, żeby nie przegotować. pasują do kurczaka, ryby, ryżu, ziemniaczków, jajka sadzonego co tam lubisz. Po prostu traktuję je tak samo jak brokuła, kalafior czy fasolkę, ale nie dodaje do środka dania, bo są dla mnie cenne i nie chcę, żeby się
  • Odpowiedz