Wpis z mikrobloga

Jaką klasę wybrać w KOtOR2? Oczywiście podstawowa, niezależnie od wyboru potem idę w Jedi Weaponmastera. Jasna Strona.
#kotor2 #starwars #gry #kotor #pytanie

Jaką klasą grać w KOtOR2?

• Jedi Consular 29.6% (16)
  • Jedi Guardian 44.4% (24)
  • Jedi Sentinel 25.9% (14)

Oddanych głosów: 54

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Asterling: zastanawiałam się nad consularem/jedi weaponmasterem: jest zarówno koksem w mocy, jak i w walce na późniejszym etapie, ale bazowałby na zręczności. Standardowy guardian/jedi weaponmaster - grałam x lat temu, fajnie było ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bez_plomienia: w dialogach checki są tylko na głównej postaci. Dodatkowo ze względu na wiedzę w różnych zakresach, można tworzyć komponenty. Consulara chciałam dla bonusów mocy, w sumie nigdy nie grałam. Zawsze guardian xD
  • Odpowiedz
@Asterling: pfff, Sentinel w Kotor 2 jest osom! Sam może być bardzo dobry w walce w zwarciu, wcale nie ustępując Guardianowi, a ponadto mieć rozwiniętych mnóstwo skilli. Dzięki temu można sobie członków drużyny spokojnie przerabiać na jedi i chodzić z kim się chce.

W Kotor 1 ta klasa była słaba i tam brało się Guardiana, ale w dwójce jest odwrotnie, tutaj jest zresztą dobry poradnik to wyjaśniający: https://www.gamefaqs.com/pc/920601-star-wars-knights-of-the-old-republic-ii-the-sith-lords/faqs/35820.

Jedi
  • Odpowiedz
@Asterling: towarzyszy nie levelujesz do czasu, aż przerobisz ich na jedi, inaczej nie są zbyt użyteczni o ile dobrze pamiętam. A to oznacza, że Atton i Bao-Dur albo są albo pomocni w skillach i mało przydatni w walce, albo przydatni w walce po przerobieniu, ale bezużyteczni w skillach. Przy Sentinelu nie ma tego dylematu, bo sam masz swoje skille. Chodzisz z kim chcesz i robisz, co chcesz, dude!

Skok jest
  • Odpowiedz
@Lisaros: o ile pamiętam to Thon's Robe ma Force Jump :D Jedynka po ciemnej stronie jest fajowa :D

Co do towarzyszy, no to nie wiem. Jako Jedi na pewno przydatny jest Mical i Bao-Dur. Atton i Jedi mi w ogóle nie pasował, a ta ruda laska no to nie wiem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dziolszka: Mirę szkoda na Jedi robić jak jest się Sentinelem, bo ona też nim będzie. Za to Bao-Dur świetnie wygląda z mieczem świetlnym, ponadto jest z niego jedi Guardian i wymiata w walce. Wtedy można wziąć kolejnego jedi albo jeszcze lepiej - chodzić z HK-47, który jest przezabawny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dziolszka: Najbardziej bezsensowna gra jest guardianem, bo gra jest łatwa niezależnie od wybranej klasy, a guardian ma najmniej skilli, więc tym samym najmniej opcji dialogowych. Wybierz jedną z pozostałych.
  • Odpowiedz