Aktywne Wpisy
giga_jablecznik +426
#rakcontent #bekazlewactwa #bekazfeministek
Jestem uciskana i nie mam zamiaru ci tego tłumaczyć, cis hetero białasie p0lski
Jestem uciskana i nie mam zamiaru ci tego tłumaczyć, cis hetero białasie p0lski
mirko_anonim +53
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak wy funkcjonujecie bez kobiety starsze mirki? Ja nie daje rady.. potrzebuje kogoś bliskiego, kogoś w kim będę miał wsparcie, z kim będę mógł pogadać, wyżalić się, dzielić chwilę, przytulić, pocałować.. nie interesuje mnie seks. Potrzebuje uczucia.
Pierwsze 2-3 lata po skończneiu studiów jeszcze dawałem radę i mityczne "zajmij się sobą, znajdź hobby" w miarę działało. Ale już mija tyle lat odkąd jestem samotny, że nic już nie ma
Jak wy funkcjonujecie bez kobiety starsze mirki? Ja nie daje rady.. potrzebuje kogoś bliskiego, kogoś w kim będę miał wsparcie, z kim będę mógł pogadać, wyżalić się, dzielić chwilę, przytulić, pocałować.. nie interesuje mnie seks. Potrzebuje uczucia.
Pierwsze 2-3 lata po skończneiu studiów jeszcze dawałem radę i mityczne "zajmij się sobą, znajdź hobby" w miarę działało. Ale już mija tyle lat odkąd jestem samotny, że nic już nie ma
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@ItsZaczi:
Holandia - Niderlandy, albo Holland - Netherlands. Bo tak to śmieśnie wygląda :D
To widziałeś? https://www.reddit.com/r/eu4/comments/5ugayo/holland_to_netherlands_in_119_or_how_i_learned_to/
Tak, wiem że wcześniejszy patch :)
@ItsZaczi: To jest bardzo prosty start, postaraj się jak najszybciej opanować English Channel i uważaj na agresywną ekspansję.
Jak jesteś cesarzem to możesz utworzyć Niderlandy i dodać siebie do HRE, a potem od razu zmienić religię na Protestantyzm.
Aż mnie zainteresowałeś i sam zagrałem Holland -> Netherlands :)
Ogólnie taktyka taka: jeśli Cię to interesuje
1. Support Independence od Francji i Austrii.
2. Wojska na statki by nie stracić
3. Wypowiadam wojnę - walczą Austria i Francja, ja tam okupuje jakieś prowincje dla guldenów
4. Podpisuje pokój - zabieram niepodległość, Antwerpię i kasę
5. Tracę sojusze, ale z Francją udaje mi się odzyskać. W międzyczasie rozwijam kraj.
6. Oportunistyczne czekanie na to, który z holenderskich OPM lub Brabancja