Wpis z mikrobloga

Jestem, zaskoczony, że to niby gra na szczycie, myślący ludzie, a tyle szkolnych błędów.
Lifecouch wystawił się i dał sobie spalić cały tył, czy wcześniej Nox wywalił balistę mogąc się spodziewać w ostatnim ruchu Baby, a wcześniej ppd bez niczego (tj. bez krabopająków) się pchał jak głupi w rundę itd. itp.

Tak czy siak gratki dla pierwszego mistrza Gwina!
Z pewnością zasłużył, przygotowywał się i pracował ciężko z pasją i popełniał mniej błędów niż reszta. No i najlepiej się prezentuje wizualnie :P do materiałów prasowych się nada :)
#gwint
antros - Jestem, zaskoczony, że to niby gra na szczycie, myślący ludzie, a tyle szkol...

źródło: comment_mq4md5smLpwKCtzi16SrzmXgCRyosmiA.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zielony92: większość go chyba kojarzy bardziej z Hearthstone niż pokerem. Analityczne myślenie, stalowe nerwy, umiejętność zimnej analizy etc. to cechy które przydają się w wielu grach :)
  • Odpowiedz
a dobrze widziałem, że w najwiekszym piku było 15k ludzi na twitchu? To chyba sporo, racja?

ponad 17k

nie wiem czy sporo, nie znam się na e-sporcie, @MokrySuchar to dużo?
  • Odpowiedz
@antros: na innych grach na POLSKICH turniejach dobija się nieraz po 15k osób, a więc no to i tak słabo jak na event który oglądają ludzie z całego świata. Ale od czegoś trzeba zacząć (,)
  • Odpowiedz
@antros: Myślałem, że po tym Igni będzie GG ale jak widać niczego nie można być pewnym. Lifecoach pokazał ,że nawet z najgorszej sytuacji da się wyjść dzięki dobrej taktyce choć gdyby grał inną talią niż potwory nie miałby szans.
  • Odpowiedz
@MokrySuchar: poza 20k na twichu (jak piszą na Redicie) było jeszcze koło 2k Polaków na YT i jak się właśnie dowiedziałem 8k Rosjan na VK, a wiec ~30k to chyba jednak dużo :)
  • Odpowiedz
@Gdzie_byli_rodzice: Wiem, że nie zrobił tego specjalnie... Ale zwracam, uwagę że pod pewnym względem opłaciło się stracić rundę za wyciągnięcie Igni. W sumie ta karta jest najmocniejsza jak jest nie zagrana. Ta gra, mimo małej ilości kart jest jeszcze mocno nieodkryta.
  • Odpowiedz