Wpis z mikrobloga

Mireczki z #informatyka #komputery i #problemypierwszegoswiata potrzebuje waszej pomocy! Jak gram w #gry niewazne jakie, czy to #ets2 czy to #wiedzmin3 to mam problem z fpsami. Co jakis czas gra mi klatkuje, licznik fps wskazuje wtedy 59, 58 fps i jest lekkie przyciecie. To dosc dziwne, poniewaz komputer jest nowy, a juz wystepuja problemy. Na poprzednim laptopie mialem identyczny problem, ale on sie objawil po roku uzytkowania. Profesjonalna definicja tego problemu to micro stuttering. Po zainstalowaniu najnowszych sterownikow do karty graficznej te przyciecia wystepuja o wiele, wiele rzadziej, niz dotychczas. Moj komputer jest z wysokiej polki i gry powinny smigac w stalych 60 fps. Tak sie jednak nie dzieje. Czy ktos ma jakis pomysl?
Dyski sprawne, ram raczej tez, procesor rowniez. Pomocy.
  • 10
@Lord_Mefisto: Tak. Chrupie nawet jak gram w jakiegoś pixelowatego indyka. To jest straszne. Przewertowałem wszystkie wyniki wyszukiwania w google na ten temat. Nie pomogły mi rzeczy, które pomagały innym. Robiłem wszystko to, co opisane tutaj: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3299947/random-microstutter-game-tons-fixes-worked.html i nadal nic. Oddawanie świeżo co kupionego komputera do sklepu w celach diagnozy i naprawy to ostateczność. Wolałbym samemu to rozwiązać. Jakoś.