Wpis z mikrobloga

#moderacja czy możemy prosić o wyjaśnienia dlaczego użytkownik @Ospen został zbanowany? Czy faktycznie doszło do jakichś manipulacji, czy po prostu wykop uznał oficjalnie że jest portalem wyłącznie dla kiboli ONR i dla propagandy PiS-u? Przyszło jakieś zalecenie z pisu, że na wykopie za dużo krytycyzmu wobec władzy? Wprowadzacie cenzure wobec poglądów, które nie pasują prawicowcom? #afera #uwolnicospena #neuropa #bekazprawakow #bekazpisu #polityka
  • 109
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Goofas: ja nic nie wiem, ja tylko podesłałam screen z zaakceptowanym zgłoszeniem, może mode nie miał racji, jeszcze nie patrzyłam, nawet nie bardzo mam kiedy, pewnie jak już wrócę do domu to się więcej wyjaśni

pewnie nazbierało mu się tego trochę, może mode cofnie bana, ale widać że jest bardzo blisko bana i żeby być bezpiecznym to musiałby chyba nic nie zakopywać, bo nawet za pomyłkę moda można mieć bana
  • Odpowiedz
za zakopanie jednego znaleziska perma się nie dostaje, zbierało się

@Nagor: domyślam się, o czym pisałem wcześniej, że musiało się coś nazbierać. Ale gdy zakopał znalezisko jako duplikat, gdzie znalezisko w rzeczywistości jest duplikatem, to nie powinno być ukarane.
  • Odpowiedz
nie łapie żartu. Cenzura nie ma barw politycznych. Wprowadzali ją zarówno ekstremiści prawicowi jak i lewicowi.

@PafnucyMaj: to nie żart, moderacja na wykopie ma poglądy lewicowe i o wiele łatwiej przechodzi tu usuwanie znalezisk i użytkowników bardziej konserwatywnych, więc ban dla niego a cenzura to dwie zupełnie różne i rzeczy, które nie są powiązane
  • Odpowiedz
@Kajtosz:

strasznie bawi mnie jak #neuropa krzyczy, że zła prawacka moderacja ich gnębi, a #4konserwy są przekonane że moderacja to lewaki i czepiają się tylko ich.

w przypadku 4konserw chodzi o mowe nienawiści - o komentarze rasistowskie, antysemickie itp. Czepiają się, że moderacja usuwa szczególnie rażące przypadki rasizmu czy antysemityzmu i nazywają to cenzurą. W wypadku Ospena chodzi dosłownie o to, że zakopał duplikat, który faktycznie
  • Odpowiedz
@ediz4: Tu już nawet nie chodzi o obronienie Ospena, tylko o podwójne standardy moderacji - gdy zgłaszałem użytkowników masowo zakopujące moje znaleziska jako informacja nieprawdziwa, to moderacja za nic nie zwracała uwagi.
  • Odpowiedz
@Goofas: Taa. Jak zbanowano Lionka za uwaga - wrzucanie znalezisk o imigrantach co nie jest łamaniem regulaminu to pialiście z zachwytu. Wtedy wam działania moderacji pasowały bo typek z drugiego obozu. Masowo zakopujecie niewygodne znaleziska. Gdzie bym nie wszedł w znalezisko polityczne np. przeciwko PO to te same osoby z wymyślonymi powodami. W końcu ktoś za to poleciał. Agitkę idźcie robić na facebooka jak nie potraficie normalnie korzystać z serwisu.
  • Odpowiedz