Wpis z mikrobloga

Na wykopie mam kilka tagów których nie obserwuje, ale lubie sobie co jakiś czas dany tag przejrzeć. Tak jest między innymi ze #streetwear.

Nie mam pojęcia, co się #!$%@?ło w tym tagu https://youtu.be/-L2o5OHTgKU , no mniejsza z tym. Była (w sumie nadal jest) tutaj grupka osób która siedzi mocno w temacie streetwearowym, zna wszystkie trendy, daty premier nowych butów, ciuchów. Ja akurat do nich nie należę, bo jak z większością rzeczy jest ze mnie typowy janusz który tylko trochę się tym interesuje, no ale maxy od tubularów odróżnię :v

Czasami nie rozumiem jak można dać za hoodie czy inną rzecz dajmy na to 500zł, ale jak kogoś na to stać i chce sobie kupic hoodie za 500zł, albo inne buty za 900zł to nie mam z tym żadnego problemu. Sam mam nadzieję, że ciężką pracą uda mi się dojść do tego, że przy zakupach będzie mi bez różnicy czy kupie coś za 50zł czy za 500zł, byleby mi się podobało. Owszem sporą część streetwearu reprezentują przysłowiowe gimby, bananowe dzieci, mama ma mama da hehe, ale też jest sporo osób które interesowały się tą tematyką przed hajpem na streetwear. Mają w swojej kolekcji sneakersów, kicksów jakieś unikatowe jordany, czy inne maxy.

Nie rozumiem tego bólu dupy o to, że ktoś chce się ubrać i wyglądać inaczej. Jest grupa osób która lubi ubrać się jakoś bardziej elegancko, garnitur i te sprawy, inni wolą ubierać się w to co mają pod ręką, a jeszcze inni w markowe ciuchy za 500zł z czym wy #!$%@? macie problem? Ta #!$%@? polska mentalność oceniania ludzi po wyglądzie, wystarczy, że jedna osoba na sto chce sie ubrać inaczej to już stoi pod ostrzałem krytyki i hejtów. Sam tego doświadczyłem ostatnio xD aczkolwiek preferuje ubierać się w rzeczy basic, jakaś jednokolorowa bluza, koszulka, spodnie materiałowe itp. Założyłem sobie jordany 1 pic rel http://imgur.com/a/LZR6C (nie wyglądają jakoś zajebiście, ale mi sie podobają i zawsze chciałem mieć jordany) szedł jakiś koleś po 40 i chyba córka, przechodząc koło nich usłyszałem coś na swój temat oraz butów i zauważyłem szyderczy uśmieszek na twarzy. Nie wiem skąd to się bierze.

W innych krajach tego nie doświadczyłem. Oglądając jakieś vlogi, blogi mogę nawet stwierdzić, że osoby wyróżniające się usłyszą "Man you look great" albo coś. Oczywiście nie chce generalizować, no ale tak chyba niestety jest.

Strasznie mnie to boli, że grupka frustratów chce #!$%@?ć ten tag dodając jakieś nieśmieszne wpisy, zdjęcia. Od pewnego czasu wykop to szambo ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Quo vadis Mirko

#streetwear #wykop #oswiadczenie #gorzkiezale
polik95 - Na wykopie mam kilka tagów których nie obserwuje, ale lubie sobie co jakiś ...

źródło: comment_tYR41Fet3yyj05ItprU8y3CANZec0KHT.jpg

Pobierz
  • 54
@polik95: nie ma sensu się rozpisywać, pokrzyczą i się znudzi (mam nadzieje, bo tagu szkoda). Dalej będą siedzieć w swoich półbutach z CCC i narzekać na cały świat jaki to jest zły, a oni zajebiści ( ͡° ͜ʖ ͡°) Taka to jest mentalność naszego narodu, że krytykuje się wszystkie inności, nawet jeśli czegoś się nie próbowało to z góry większość ludzi zakłada, że jest to złe. A
@polik95: Mylisz się, gównoburza powstała po tym jak jakiś mirek wrzucił #!$%@? buty za 1k. Myślę, że nawet większość mirków stać na buty i za 2k i nawet w takich chodzi, ale to #!$%@? wrzucać coś takiego jak buty na mirko się tym chwaląc. Jeszcze bym zrozumiał jak by dopisał - zaprojektowałem buty za 1k a moja fabryka się nie wyrabia. Ale jakiś klocek wrzuca tu bambosze, pokazuje jak dał się
@polik95 Gównoburza zaczęła się o wrzutki jakiegoś mirka czy mirabelki z ochydnymi butami za 800 zł. Wyglądały jakby producent z Chin przerzucił się z produkcji gumaków na obuwie sportowe, a to był jego pierwszy model - czarne z wielkimi literami. Większości trzeba by było zapłacić, żeby wyszli w tym na ulicę.
Te z twojego zdjęcia są spoko. Sam bym takie kupił.