Wpis z mikrobloga

@ukryty22: No właśnie chciałam zapytać czy jest limit wieku bo zanim się wytrenuję do tego stopnia stuknie mi z 27 lat.

@brick: W sumie w obu, myślę o tym na przestrzeni kilku najbliższych lat, chciałam zapytać co się robi w wojsku, co się robi w policji , jakie są sekcje, jakie warunki trafienia do tych sekcji, jakie zarobki.
  • Odpowiedz
@I4mL0: warunkiem trafienia do policji i wojska jest posiadanie odpowiednich znajomości, bez tego prawie nie ma szans do już istniejącej placówki w normalnych warunkach
  • Odpowiedz
@I4mL0 test sprawności fizycznej do policji to banał, jeśli kiedykolwiek coś trenowałas. Naprawdę nie jest trudno uzbierać wymaganą liczbę punktów (oczywiście zależy jeszcze jakie województwo Cię interesuje).
  • Odpowiedz
@11mac11: Myślę że dam radę coś załatwić, natomiast raczej nie przyjmą mnie do wojska bo jestem koleżanką majora która ma ładną pupę, która nigdy nie przebiegła dystansu 3 km;)

@Porucznik_Borewicz07: Tak tylko zastanawiam się jakie są warunki zakwalifikowania się do danej sekcji, jakie w ogóle są, co się w nich robi?
  • Odpowiedz
@I4mL0: Ok, nikt z moich znajomych, w tym brat nie zdali testów psychologicznych. Sprawonościowe to formalność, odpowiednim osobom zatrzymywali stoper bo mieli zdać, zawsze możesz poprosić @mikkeboss żeby Ci załatwił w zachodniopomorskim, bo ponoć od ręki dają. Zapomniałem dodać ze matka kumpla jest policjantkom.
  • Odpowiedz
@11mac11: no skoro nie zdali testow psychologicznych to najwidoczniej sie nie nadawali do pracy w policji. Poza tym multiselekt podobno ladnie wykrywa niescislosci w odpowiedziach i na tym mozna sie wylozyc.
  • Odpowiedz
chciałam zapytać co się robi w wojsku, co się robi w policji

@I4mL0: Chcesz się zatrudnić w wojsku lub policji i pytasz co tam się robi? Po co chcesz się tam zatrudnić?
  • Odpowiedz
@dolOfWK6KN: Pytam ale nie napisałam, że chcę. Jak myślisz sobie na luźno o pójściu do jakiejś pracy to nie orientujesz się najpierw czym się różni krawiec od projektanta i od szwaczki tylko idziesz w ciemno? Obecnie mam już pracę, mam już wyrobiony zawód i na luźno zastanawiam się co dokładnie robi się w wojsku i policji bo może zmienię zawód.
  • Odpowiedz
o, ktoś już stworzył taką dyskusję to i ja się podpytam,

jak jest w przypadku komisji lekarskich i takich spraw jak astma? teoretycznie mam astmę, ale nie jakąś poważną. Czasem mam wrażenie że to wina tego że nie mam kondycji i szybko łapię zadyszkę, nigdy powaznych ataków nie miałem. Owszem chrząkam, ale jeśli np. zacząłbym biegać teraz (biorąc pod uwagę że teraz kilometr robię w 4:40-4:50) to czy za dwa lata byłbym
  • Odpowiedz