Siemanko. Jako człowieka od stron spytano mnie o coś na czym się nie znam, ale chcę chociaż trochę pomóc. Stoi strona na starej Joomli i po wejściu przeglądarka informuje o tym, że strona jest niebezpieczna. Jedyna rzecz, na którą użytkownik ma wpływ to formularz(brak logowania, to w kontekście SSL). Wytypowałem kilka rzeczy do sprawdzenia:
-Skan po plikach czy jakiś syf nie wszedł. -Aktualizacja Joomli (nie znam się na tym CMS, nie wiem czy ma kompatybilność wsteczną) -Dorobienie certyfikatu SSL
Czy macie pomysł czemu ta magiczna czerwona strona o niebezpieczeństwie się wyświetla? Te kroki i tak pewnie wykonają, ale nie znam się na Joomli i trendach w wykrywaniu niebezpieczeństw na stronach. Płacę w plusach (⌐͡■͜ʖ͡■) #webdev #joomla
@Ziom_Bel: nie ma formularzu logowania, tylko formularz do wiadomości bez logowań. Dlatego o tym napisałem ;f. A nie jestem pewny czy takie zwykłe formularze też są jako niebezpieczne.
-Skan po plikach czy jakiś syf nie wszedł.
-Aktualizacja Joomli (nie znam się na tym CMS, nie wiem czy ma kompatybilność wsteczną)
-Dorobienie certyfikatu SSL
Czy macie pomysł czemu ta magiczna czerwona strona o niebezpieczeństwie się wyświetla? Te kroki i tak pewnie wykonają, ale nie znam się na Joomli i trendach w wykrywaniu niebezpieczeństw na stronach. Płacę w plusach (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#webdev #joomla
@kap3k: wiem, ale nie myślałem, że do tego stopnia dla stron bez logowania itp.
@masterix: dzięki ^^
@Ziom_Bel: nie ma formularzu logowania, tylko formularz do wiadomości bez logowań. Dlatego o tym napisałem ;f. A nie jestem pewny czy takie zwykłe formularze też są jako niebezpieczne.
SSL załatwił sprawę