Aktywne Wpisy
G06DbT +33
I zaraz trzeba do kołchozu, przebrać się w ciuchy robocze ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Chciałbym choć przez jakiś czas mojej "kariery" zawodowej popracować w biurze, gdzie nie trzeba się przebierać, gdzie nie trzeba nosić kasku i okularów ochronnych. Gdzie z każdym da się normalnie porozmawiać, a nie krzyczeć, bo masz zatyczki w uszach, i wszędzie hałas.
Ale nie dla robola to, bo za głupi jestem, żeby ktokolwiek zatrudnił (lub awansował) na takie stanowisko (
Chciałbym choć przez jakiś czas mojej "kariery" zawodowej popracować w biurze, gdzie nie trzeba się przebierać, gdzie nie trzeba nosić kasku i okularów ochronnych. Gdzie z każdym da się normalnie porozmawiać, a nie krzyczeć, bo masz zatyczki w uszach, i wszędzie hałas.
Ale nie dla robola to, bo za głupi jestem, żeby ktokolwiek zatrudnił (lub awansował) na takie stanowisko (
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki,
jaki jest Wasz stan finansów / oszczędności / inwestycji / zobowiązań? Gdybyście stracili źródło utrzymania w tym momencie, ile jesteście w stanie przeżyć bez problemu?
Mam 28 lat i wygląda to u mnie tak:
Mirki,
jaki jest Wasz stan finansów / oszczędności / inwestycji / zobowiązań? Gdybyście stracili źródło utrzymania w tym momencie, ile jesteście w stanie przeżyć bez problemu?
Mam 28 lat i wygląda to u mnie tak:
#gdansk
@czlapka: Moja ma jakieś 25m2 i płacę ok. 1350, ale zadzwoniłam dosłownie pół minuty po dodaniu ogłoszenia. Takie schodzą niestety na pniu.
@Krznl no tam są tańsze ale też drożeją jednak, takie jak piszesz to znaleźć trudno bardzo. No i na przykład ja nie mam auta a pracuje w Sopocie. Wtedy trochę kiepsko już to wygląda
Płacić 1350PLN na 25m2...
To już taniej kredyt wziąć, za taką ratę to masz 50m2 w dwóch pokojach.
Toteż mówię -- to chyba jednak bardziej się kalkuluje wziąć kredyt i kupić swoje.
I pomyśleć, że jak 17 lat temu przeprowadzałem się do Gdańska to za 75m2 (3 pokoje) płaciliśmy 200pln od głowy (4 chłopa w mieszkaniu) i drugie 200 opłat. Na Zaspie, świetnie skomunikowanej z Głównym, Wrzeszczem, Sopotem, blisko morza.
@Polinik: I pomyśleć, że jak... Hmm... z 10-11 lat temu kupowałem mieszkanie na Przymorzu to zapłaciłem 110k za 45m (nie w falowcu). ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To wszystko wina studentów, jak zwykle. Napływają i napływają i r-----------ą ceny na rynku mieszkaniowym. ( ͡º ͜ʖ͡º)