Wpis z mikrobloga

@olekturbo: Cena tak jak wyżej, i jest bardzo bardzo ciężko coś znaleźć, jak się pojawi ciekawe ogłoszenie to po 10minutach już 5 osób umówione na oglądanie, a czasem po godzinie nieaktualne...
  • Odpowiedz
@Iduun: W sumie tak, ale też takich 20m mam wrażenie że jest mało, większość kawalerek na Przymorzu/Zaspie koło 30m i wtedy te 1300-1400zł. Ale generalnie tragedia z cenami
  • Odpowiedz
@Zdupcyngiel: Jak szukałam we wrześniu, to zdecydowana większość oscylowała w granicach 1600-2000 z opłatami (kawalerki!). Ale też sezon robi swoje, mam wrażenie że gdy zaczyna się rok akademicki/wakacje, to januszerka podbija cenę o kilka stówek, a czasem taką norę wystawiają, że szkoda gadać...
@czlapka: Moja ma jakieś 25m2 i płacę ok. 1350, ale zadzwoniłam dosłownie pół minuty po dodaniu ogłoszenia. Takie schodzą niestety na pniu.
  • Odpowiedz
@Iduun my się właśnie wprowadzamy do nowego 1350 plus opłaty razem około 1800.I to też fartem się udało w ogóle... Fakt że 30 metrów, ładne bardzo po remoncie ale tak to wygląda.

@Krznl no tam są tańsze ale też drożeją jednak, takie jak piszesz to znaleźć trudno bardzo. No i na przykład ja nie mam auta a pracuje w Sopocie. Wtedy trochę kiepsko już to wygląda
  • Odpowiedz
@Polinik: 1350zł z opłatami za 25m to jest mega atrakcyjna cena na ten moment niestety...zauważyłem właśnie, że mieszkańcy są w szoku jak się dowiadują jakie są teraz ceny wynajmu tutaj.
  • Odpowiedz
@czlapka:
Toteż mówię -- to chyba jednak bardziej się kalkuluje wziąć kredyt i kupić swoje.
I pomyśleć, że jak 17 lat temu przeprowadzałem się do Gdańska to za 75m2 (3 pokoje) płaciliśmy 200pln od głowy (4 chłopa w mieszkaniu) i drugie 200 opłat. Na Zaspie, świetnie skomunikowanej z Głównym, Wrzeszczem, Sopotem, blisko morza.
  • Odpowiedz
I pomyśleć, że jak 17 lat temu przeprowadzałem się do Gdańska

@Polinik: I pomyśleć, że jak... Hmm... z 10-11 lat temu kupowałem mieszkanie na Przymorzu to zapłaciłem 110k za 45m (nie w falowcu). ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Polinik: ciekawe gdzie w gda teraz znajdziesz takie miezkanie 50m zeby tyle raty placic (do tego wklad wlasny wymagany). zdolnosci kredytowej tez nie kazdemu styknie
  • Odpowiedz