Wpis z mikrobloga

@BadWood: a jeszcze takie pytanie z innej beczki - zostały mi ostatnie 3 punkty (tzn. za dwa poziomy będę miał tyle, bo teraz kapitan ma 17 pkt i jeden wolny) na kapitanie, który idzie na Yamato. Nadzorca czy Czujność?
Obawiam się, że rzadko będzie sytuacja, gdy wykorzystam tych 5 naprawek w czasie bitwy, a nieco lepsze wykrywanie torped zawsze spoko.
@system_shock: nadzorca to dla mnie podstawa na każdy pancernik czy każdy inny okręt który ma naprawy (nawet na ruskich DD zamierzam brać obecnie nadzorcę bo masz teraz wybór heal albo dym). Nie zawsze wykorzystasz ostatnią naprawę to fakt, ale masz pewną wygodę. Yamato jako pancernik jest dość ciężki w przestawianiu steru więc nawet jak zobaczysz te torpedy wcześniej to pewnie i tak którąś złapiesz. Jako Yamato i tak nie powinieneś yolować
@system_shock: w ogóle to build Flamu jak dla mnie jest ok z jednym wyjątkiem: zamiast jack of all trades lepiej wziąć adrenaline rush. Cały build wyglądałby w kolejności tak: jeden samolot więcej (centrum dowodzenia) >> obrót wież >> nadzorca >> camo >> adrenaline rush >> zaawansowany trening artyleryjski bo Yamato ma dobre AA ale krótkiego zasięgu >> vigilance.
@BadWood: ja mam tak - dodatkowy samolot, adrenalina, obrót wież, podstawowy trening art, zaawansowany trening art i ręczne sterowanie ogniem dodatkowej. Build jak widać pod secondary, zdarza się brawlować, lubię mieć to w zanadrzu. I chyba faktycznie wezmę nadzorcę, większy pożytek, a jak wrzuci się flage na +20% odzyskanego hp to tym bardziej.
Co do ruskich dd to na 90% robię build Chabarowska bez dymu, znacznie bardziej mi się podoba taka
@system_shock: to już zależy kto co preferuje - ja np. żadnego pancernika na 10 tierze nie buduję pod secondary bo jestem zdania że się nie opłaca - zawsze wolę trzymać dystans żeby nie wyłapać torped a poza tym nikt rozsądny na tym tierze nie podjeżdża do pacerników na taką odległość - w każdym razie bardzo rzadko trafiam na takie sytuacje a nawet jak się zdarzy to już jest z reguły trupem
@BadWood: Dzięki za podpowiedź! Zaglądałem na forum do działu konkursy i tam nam się udało wyrwać 50 zetonów dla żony i 100 dla mnie od puresensa ( ) Mnie już nic nie pomoże, ale żonie braknie właśnie tej 100 pewnie. Popatrze, może coś się uda ugrać. Dzięki wielkie za naprowadzenie na ten wątek na forum!