Wpis z mikrobloga

@Lim3: ja podsmażam pora na maśle, dodaję krewetki (smażę razem kilkanaście sekund), trochę słodkiej śmietany, sól, pieprz i chlup na górę szpageti. Zepsuć ciężko, zwłaszcza gdy użyje się już oczyszczonych krewetek w zalewie. Pasuje do każdego wina ale najlepiej białe i w dużych ilościach.
@Lim3: nie ważne co, tylko chodź pić. Ja zaraz robię rozeznanie wśród zapasów i ewentualnie idę uzupełnić zapasy, a potem dopiero chyba na czwartek wytrzeźwieję ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Lim3: jak ma być prosto, to rzucasz mrożony szpinak do garnka, jak się rozmrozi dodajesz czosnku i śmietany. Kurczak w kostkę, na patelnię. Makaron świderki czy inne muszelki i włala.

jak ma być super, to poszukaj przepisów na łososia na parze. proste i fancy.

Albo mięsny jeż.