Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@I-__-I nie, dlatego ze wzbudza we mnie jakiekolwiek odczucia. Biale plotno wzbudza we mnie nic. A jest nazywane sztuka tylko dlatego ze grupka wlascicieli galerii i wielkich znawcow sztuki uznala ze nazwanie tego sztuka to swietny pomysl na dojenie kasy z snobistycznych kolekcjonerow.
  • Odpowiedz
@w_szafa: a we mnie wzbudza, i co? Ty jesteś wyznacznikiem co ma się wszystkim podobać i wzbudzać uczucia? Bo jak tobie się nie podoba to snobizm?

• Odpowiedz
@w_szafa: no właśnie sam pokazujesz to że jest wręcz przeciwnie. Gdyby białe płótno nie wzbudzało w Tobie żadnych odczuć po prostu nie zwrócił byś na niego uwagi i nie pisał o nim na wykopie.
  • Odpowiedz
@xhxhx: ale ja Tobie nie wmuszam mojej opinii. Uznawaj sobie za sztuke co tylko zechcesz. Ale nie, prywatna opinia w świecie sztuki jest niedozwolona, nie wolno tego szajsu który dzisiaj WIELCY ZNAWCY SZTUKI nazywaja sztuką lekceważyć ani nie uznawac za sztukę, bo to jawny znak że lekceważący to coś NIE ZNA SIĘ NA SZTUCE!

@I-__-I: dziekuję za jakże dogłębną analizę psychologiczną mojego profilu osobowości. Pisze bo mam ochotę.
  • Odpowiedz
Biale kwadraty zas nie maja ani formy, ani tresci. Gowno na srodku pokoju nie ma tresci.

@w_szafa: kwadrat ma formę, kwadratową, boki równej długości. G---o ma treść, dokładnie jest to strawiona treść żołądka.
  • Odpowiedz
@Domowik: I to jest k---a porządna sztuka współczesna, a nie j----e białe kwadraty na białym polu w snieżycy.

@w_szafa: taaak XD Największe dzieło XX wieku nazywaj "j-----m". Samo to, że tak je nazywasz i do niego nawiązujesz to CEL jaki miał malarz, więc dałeś się złapać ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@xhxhx nie... I proszę skończ p-------ć xd coś co może zrobić KAŻDY nie jest żadną sztuką. Typowa gównoobrona znawców sztuki hurr durr ci się nie musi podobać, mi się podoba, hehe( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak z gimnazjalistą. Przecież każdy wie, że to zwykły trolling
  • Odpowiedz
@w_szafa: Jak się nie znam na fizyce kwantowej to nie oceniam czy naukowcy mają rację czy nie. Szkoda że każdemu się wydaje, że zna się na sztuce.
  • Odpowiedz
@w_szafa: no właśnie sam pokazujesz to że jest wręcz przeciwnie. Gdyby białe płótno nie wzbudzało w Tobie żadnych odczuć po prostu nie zwrócił byś na niego uwagi i nie pisał o nim na wykopie.

XD

@I-__-I według tego argumentu praktycznie wszystko jest sztuką, bo wzbudza jakieś emocje
  • Odpowiedz
@Aedem: Ale i tak większość nie odróżni faktów od kłamstw w fizyce kwantowej. Od czasu do czasu pojawiają się popularnonaukowe artykuły, które bardzo chętnie mijają się z prawdą lub wyolbrzymiają jakieś odkrycie (jak słynny lek na raka). Statystyczny czytelnik i tak nie ma szans na weryfikację czy to co napisano to fakty, często nawet w ogóle nie rozumie co czyta.Tak samo większość nie odróżnia trollingu od sztuki bo się na
  • Odpowiedz
@seicel: bo sztuka jest dla każdego? Czasami nie o to w niej chodzi ze każdy może sobie ją interpretować? Chyba że przez "nie znanie się na sztuce" rozumiesz nieznajomość stylów czy nazwisk malarzy.
  • Odpowiedz
@rasmor: Ale odbiór zawsze wymaga jakiejś wrażliwości i odpowiedniego podejścia. Jakbyś chłopu pańszczyźnianemu pokazał wiersze Mickiewicza to też by stwierdził, że jakieś głupoty koleś pisze.
  • Odpowiedz
@seicel to się nie czyta artykułów, o których nie ma się pojęcia. O sztuce może się wypowiadać każdy, bo każdy ją inaczej odbiera. Trolling to wszystkie kupy, pomarańczowa, niebieska, czerwona kartka, losowy przedmiot i dorabianie do tego ideologii
  • Odpowiedz
@seicel: ale to tez jest jakaś interpretacja. Może wolałby "Chłopów"? Albo sztukę użytkową? Chłopi mało mieli kontaktu ze sztuką, ale mogly im się podobać np witraże w kościołach.
  • Odpowiedz
@Croudflup: Twoim zdaniem białe płótno to największe dzieło sztuki XX wieku a moim zdaniem to jest g---o.

Kto ma racje? Jak chcesz mi udowodnić że to jest najwieksze dzieło XX wieku?

(Żeby nie było - ja Ci swojego dobioru tego gówna nie wciskam - a jedynie wyrażam swoja
  • Odpowiedz