Wpis z mikrobloga

@Red_Devil: Mam baterie Eneloop AA min. 1900 mAh w myszce i są trochę dziwne. Muszę je ładować jakoś raz na miesiąc-dwa, a jak jest niski stan baterii to na baterii pojawia się czerwona lampka i po dwóch-trzech godzinach baterie badają na amen. Zwykłe paluszki trzymały z 4-5 miesięcy, a czerwona lampka przed rozładowaniem mogła się świecić z tydzień. Trafiłem na allegro na podróbki? A może to wina ładowarki? Mam coś
  • Odpowiedz
  • 1
@tmkg niektóre urządzenia wymagają wyższego napięcia pracy.
Akumulatorki w porównaniu do zwykłych baterii mają niższe napięcia, co może powodować spadek poniżej dop. Napięcia pracy. Co nie zmienia faktu że mogą nadal posiadać spory ladunek.
Jako ciekawostka, ogniwa energizer lithium mają napięcie bez obciążenia ponad 1,7V!
  • Odpowiedz
@Issac: Faktycznie! W myszce jest napisane AA 1.5V a baterie mam 1.2 V. Już wiem, czemu mi tak wolno kursor śmiga.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Hej mirki, potrzebuje kupic baterie – akumulatorki paluszki AA, moglibyście cos polecić?

@AnonimoweMirkoWyzwania: tak w ogóle to do czego mają być to akumulatorki, bo są różne wydajności prądowe akumulatorków i to też może mieć znaczenie Eneloop są w sumie bardziej do małych i bardzo małych prądów, jak potrzebujesz większy prąd to musi
  • Odpowiedz