Wpis z mikrobloga

@efceka: Nie wiem co to teraz takie modne, ja znalazłam to jakieś 10 lat temu we włoskiej książce z przepisami, to było coś w tym stylu https://www.nigella.com/recipes/eggs-in-purgatory nazywało się eggs diavolo http://www.cookshideout.com/baked-eggs-fra-diavolo-baked-eggs-in-spicy-tomato-sauce-recipe

Zrobiłam, efekt bardzo meh, jak sos do spaghetti z jajkiem.
Może ta tunezyjska wersja lepsza...
Jakieś ciekawe dodatki można dorzucić, że było ok?
@biurwa: podsmażone pieczarki (muszę też spróbować podgrzybków), cukinia, pokrojona w drobną kosteczkę papryka chilli, o - kiełbasa chorizo bardzo ładnie się komponuje
@biurwa: łyżeczka cukru oraz suszona papryka wędzona do pomidorów. Na każde z jajek kleks (ja lubie większy) kwaśnej smietany. Pomidory muszą być słodko-kwaśno-ostre, śmietana fajnie łagodzi ostrość, a jajeczka są takie neutralne i wszystko hula.