Wpis z mikrobloga

@mango: @qcoolka: @push3k-pro: @SuchyBatman:
Podaję skrócony przepis:

Nic trudnego. do trzydniowego bigosu dodałem trochę przecieru pomidorowego (moze być dobry ketchup), zioła np. prowansalskie i inne pasujące do kapusty, owoce jałowca, trochę sake (wino lub whisy), słodka papryka z Hiszpanii od ciotki, sos sojowy, sos ostrygowy, inne azjatyckie przyprawy, cukier trzcinowy, pieprz w woli uznania. Do tego podlewałem wodą, (może być mineralna gazowana) do pożądanej konsystencji (najlepiej bardzo gesto).
@Xavax: o fuj. Coś ty jadł? Nie pamiętam tego w ogóle. Ostatnio zrobiłem sobie normalny tradycyjny kapuśniaczek i był dobry ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jedynie dnia trzeciego urozmaiciłem go i dodałem przecieru pomidorowego i był w pytę ( ͡° ͜ʖ ͡°)-