@push3k-pro: No właśnie... Nic mnie tak nie #!$%@? na forach jak teksty "daj mail, wyślę ci instrukcję" "odezwij się na pw ", "daj przepis na pw". Szuka człowiek czegoś w necie, wertuje ściany tekstu a tam takie gówno i w kolejnym komentarzu odpowiedź "ok, dzięki za pomoc, problem rozwiązanY :) ". ja #!$%@?ę
Nic trudnego. do trzydniowego bigosu dodałem trochę przecieru pomidorowego (moze być dobry ketchup), zioła np. prowansalskie i inne pasujące do kapusty, owoce jałowca, trochę sake (wino lub whisy), słodka papryka z Hiszpanii od ciotki, sos sojowy, sos ostrygowy, inne azjatyckie przyprawy, cukier trzcinowy, pieprz w woli uznania. Do tego podlewałem wodą, (może być mineralna gazowana) do pożądanej konsystencji (najlepiej bardzo gesto).
@Xavax: o fuj. Coś ty jadł? Nie pamiętam tego w ogóle. Ostatnio zrobiłem sobie normalny tradycyjny kapuśniaczek i był dobry ( ͡°͜ʖ͡°). Jedynie dnia trzeciego urozmaiciłem go i dodałem przecieru pomidorowego i był w pytę ( ͡°͜ʖ͡°)ノ⌐■-■
#gotujzwykopem #kuchnia #gotowanie #bigos #kapusniak #japonia #jedzenie
Komentarz usunięty przez moderatora
@push3k-pro: No właśnie... Nic mnie tak nie #!$%@? na forach jak teksty "daj mail, wyślę ci instrukcję" "odezwij się na pw ", "daj przepis na pw". Szuka człowiek czegoś w necie, wertuje ściany tekstu a tam takie gówno i w kolejnym komentarzu odpowiedź "ok, dzięki za pomoc, problem rozwiązanY :) ". ja #!$%@?ę
Podaję skrócony przepis:
Nic trudnego. do trzydniowego bigosu dodałem trochę przecieru pomidorowego (moze być dobry ketchup), zioła np. prowansalskie i inne pasujące do kapusty, owoce jałowca, trochę sake (wino lub whisy), słodka papryka z Hiszpanii od ciotki, sos sojowy, sos ostrygowy, inne azjatyckie przyprawy, cukier trzcinowy, pieprz w woli uznania. Do tego podlewałem wodą, (może być mineralna gazowana) do pożądanej konsystencji (najlepiej bardzo gesto).
Podawać z pieczywem, najlepiej bułką