Wpis z mikrobloga

Witam, czy takie połączenie może razem mieszkać w akwarium 110L
Neon tetra (innesa) x10
Pielęgniczka Ramireza x6..... tylko 6 sztuk bo mogą sięgnąć 7cm
Zwinnik Blehera (Zwinnik czerwonousty) x10
Danio Niebiański (Galaxy Rasbora) x10
Pytam, bo niby czytam, niby sprawdzam w internecie, ale najlepiej pytać ludzi, którzy mają, trzymają, hodują i mają doświadczenie, nie chcę wyrządzić szkód, robię akwarium dla moich dzieci
Proszę o poradę.
----------
#akwarystyka #akwarium #pytanie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: Specjalista nie jestem, ale z doświadczenia powiem: nie szalej z ilością na początku. Zwłaszcza jeśli to dla dzieciaków- będzie Wam przykro jak zaczną padać. Skup się bardziej na roślinkach, pare neonek i jakieś kiryski, a jak załapiesz o co w tym chodzi, to możesz poszerzyć obsadę po paru miesiącach.
  • Odpowiedz
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: Nie ma szans na taką obsadę. Wszystko źle dobrane- Innesa to woda 20-23 stopnie i kwaśna, ramirezy(których maksymalnie parka, jeżeli już, inaczej będziesz tylko miał problemy z agresją, a jak sie trafia agresywniejsze to trupy będziesz łowić) to woda kwaśna i ciepła. Margaritatusy, czyli danio, to woda twarda i zasadowa.
Jakie masz parametry wody? Bez tego nic nie da się ocenić. Jeżeli masz zamiar lać kranówkę to sprawdź na
Papja - @iterazwchodzejacalynabialo: Nie ma szans na taką obsadę. Wszystko źle dobran...

źródło: comment_JOhYSOeuRr2nl405JIlre3I69dHVlnwO.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz