Wpis z mikrobloga

@Adlaudes: hmm, chcąc skategoryzować jednym słowem ten tytuł użyłem słowa komedia, choć można by precyzować jako "groteskę", czy "przedstawione w krzywym zwierciadle rozterki głównego bohatera na temat jego życia", w każdym razie ja śmiałem się mocno, nie przecząc jednak, że ukazane tu są pewne bardzo głębokie myśli, podoba mi się zwłaszcza główny motyw

• Odpowiedz
@Adlaudes: ponad to, ten tytuł posiada podstawowe cechy komedii jako gatunku dramatu- tzn. zabawne przeciwności losu prowadzą głównego bohatera, po licznych perypetiach, do happy endu, przy towarzyszących temu komizmach- postaci, słownym i sytuacyjnym

mogę tylko domyślać się czemu nie zgodziłeś się z taką moją tego oceną, ale komedia nie musi być tylko żartami o majtkach i cyckach, można tak zakwalifikować rzeczy o wieele ambitniejsze (ba, tamte to nie komedia, tylko
  • Odpowiedz
@Garindor nie musisz się domyślać, nie zgodziłem sie z twoim opisem, ponieważ opisać to anime używając jedynie określenia komedia jest zbyt dużym skrótem, gdybyś od razu zostawił 2 pozostałe wpisy, to nie miałbym się czego czepiać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz