Aktywne Wpisy
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 29 lat. Nie szukałam nikogo na siłę bo też nie czułam takiej potrzeby. Z przypadku wyszło, że poznałam obecnego chłopaka. Od około roku jesteśmy razem i jest ok. On ma 35 lat.
Pojawił się już pierwszy większy problem. Zaczął coś mówić o dziecku. Wcześniej stanowisko mieliśmy takie samo tzn lubimy swoje życie i nie chcemy go skrajnie utrudniać. Dla mnie ten pomysł jest szalony. Nie mam mieszkania, może
Mam 29 lat. Nie szukałam nikogo na siłę bo też nie czułam takiej potrzeby. Z przypadku wyszło, że poznałam obecnego chłopaka. Od około roku jesteśmy razem i jest ok. On ma 35 lat.
Pojawił się już pierwszy większy problem. Zaczął coś mówić o dziecku. Wcześniej stanowisko mieliśmy takie samo tzn lubimy swoje życie i nie chcemy go skrajnie utrudniać. Dla mnie ten pomysł jest szalony. Nie mam mieszkania, może
T_C_D +296
#16personalities #glupiewykopowezabawy #mbti
@1788: ja, a co trzeba?
1. Dużo obserwujesz otoczenie? Czy masz poczucie, że zauważasz rzeczy, które dla innych są niewidoczne?
2. Czy dużo czasu poświęcasz na analizę różnych kwestii w swojej głowie? Jeśli tak, to przemyślenia dotyczą zazwyczaj rzeczy/zjawisk namacalnych, czy raczej ludzi, emocji etc.?
3. Na anglojęzycznych stronach
1. Tak, tak.
2. Bardzo dużo, głównie ludzkiego wnętrza, w kontekście ładu moralnego, harmonii z otoczeniem, wewnętrznej spójności. To się samo narzuca, takie postrzeganie innych, nie czuje się przy tym niczyim sędzią, tylko obrońcom swoich wartości.
3. Mam skłonności samotnicze, ale nie odcinam się tak łatwo od ludzi. Z mało kim potrafie stworzyć jakąś głębszą więź.
uwaga, dużo wyszło :D
1. Tak. Praktycznie cały czas "widzę" rzeczy. Czasami wydaje mi się, że wiem o kimś więcej niż ta osoba sama o sobie. To nawet nie wygląda tak, że wpatruję się w ludzi cały czas, ale wystarczy drobna sytuacja, krótki dialog, jeden gest a ja mam wrażenie, że znam już kontekst całej rozmowy, wiem kto co myśli, co chce osiągnąć itd. Miałam z tym niezłe jazdy jeszcze
W zasadzie potwierdziłaś to co myślałem, ale nie spodziewałem się, że ma to aż takie natężenie/intensywność. Ciekawe jest też to, że zawsze zauważałem, że te osoby bardzo analizują rzeczywistość, podobnie jak ja, ale uświadomiłaś mi, że skupiają się w tych przemyśleniach na czymś całkowicie innym niż ja (INTJ here).
@1788: a jak to wygląda w Twoim przypadku?
Sporo analizuję swoje życie, zarówno "tu i teraz", jak i w dłuższej perspektywie - decyzje, które podjąłem, ich wpływ na przyszłość; w
@1788: czy możliwa jest podróż w czasie
czy istnieje mnogość wymiarów
czy świat duchowy nakłada się na nasz świat
ja o taki rzeczach lubię myśleć przed spaniem :D
(INTJ here)
@KasiekNav: A wiesz z czego to w zasadzie wynika? Sam spotkałem się kiedyś z czymś takim i było to dla mnie sporym zaskoczeniem - oczywiście miałem mniejsze i większe konflikty z różnymi osobami w trakcie życia, ale raczej nie zdarzało
@Inevera: Myślę, że na Wykopie jest ich zdecydowana nadreprezentacja (vs. cała populacja) ;)
@1788: akurat w moim przypadku to wynika prawdopodobnie z tego, że kiedyś najbliższe "koleżanki" kompletnie wykorzystały moją naiwność. Nie szukam konfliktów, nie bawię się w intrygi, plotkowanie itd. Dzieliłam się z koleżankami tym, co w głowie siedziało. Obróciły to przeciw mnie robią ze mnie klasowe pośmiewisko. Od tamtego czasu bardzo ciężko przebić mój pancerz. Sama siebie skazuje tym na samotność, bo nawet jak
Z drugiej strony potrafie byc kims naprawde zajarana i przejmowac sie kazdym pierdnieciem. :|
@KasiekNav: Tak, szczególnie jeśli nie mam wyrobionego zdania na jakiś temat. Niewiele ich jest, bo zwykle nie mam problemu z określeniem się, ale jakieś się znajdą (np. aborcja).
@Inevera: Nie bardzo. Im jestem starszy, tym bardziej uświadamiam sobie znaczenie umiejętności miękkich. W zasadzie już od dłuższego