Aktywne Wpisy

LetticeDeVries +222

EvilToy +777
To już nie jest nawet śmieszne.
Te pisowskie k.... muszą za to zapłacić.
#neuropa #bekazpisu #bekazprawakow #polityka
Te pisowskie k.... muszą za to zapłacić.
#neuropa #bekazpisu #bekazprawakow #polityka

Mircy pomóżcie bo robiłem dosłownie wszystko od ostatnich dwóch dni i nie mam już siły.
Zaczęło się od tego, że po przeinstalowaniu Windy i zainstalowaniu wszystkiego gdy zresetowałem komputer karta graficzna wywaliła mi błąd w menedżerze urządzeń:
System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)
Pomogło zainstalowanie sterowników na nowo, lecz po kolejnym wyłączeniu komputera było to samo (komputer wyłączam raz w miesiącu), ale zainstalowanie sterowników znowu pomogło. Za trzecim razem już nie miałem tyle szczęścia. Probowałem zainstalować sterowniki, ale to nic nie dało więc zacząłem grzebać i w event logu mam coś takiego:
The driver \Driver\WUDFRd failed to load for the device ACPI\PNP0A0A\2&daba3ff&1
Pomyślałem, że nie będę się bawić i po prostu zainstaluje system na świeżo zrobiłem full format i... problem jest nadal.
Co robiłem? Przeinstalowałem system. Przeinstalowałem dosłownie wszystkie sterowniki (usuwając je wcześniej w trybie awaryjnym). Zainstalowałem wszystkie stery z płyty dołączonej do płyty głównej nawet z jakimiś gunwo programami, instalowałem sterowniki do grafiki ze strony producenta, a nie przez GeForce Experience, guglowałem problem.
Podopinałem wszystko w komputerze (zauważyłem, że jeden wiatrak od chłodzenia nie działa, ale procek jest dobrze schłodzony, nie grzeje się) i ładnie go w środku wyczyściłem. Wyciągałem pojedyńczo kości ramu.
Raz na kilkadziesiąt uruchomień uda się, że błąd
The driver \Driver\WUDFRd failed to load for the device ACPI\PNP0A0A\2&daba3ff&1
nie wyskoczy i grafika też włączy się normalnie, ale to jest jakoś losowo.
Mój komputer:
GPU: 780ti, 3gbvram, bez overclocka
CPU: Intel Core i7 4770k, bez overclocka
Motherboard: ASUS Z-87PRO, Bios version 1405 (tego nie jestem pewny, to mi pokazało CMD)
RAM: 4x4GB Blue Corsair (nie pamiętam dokładnie jakie), bez overclocka
PSU: XFX PRO650W Core Edition (again not sure about the rest)
sciagnij jakieś stery ktore maja przynajmniej pol roku (albo starsze) i spróbuj.
Komentarz usunięty przez autora
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/3fdmsp/warning_to_gtx_780_users_moving_to_win10/
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2105186/error-code-gtx-780ti.html
tu ludzie mają podobne problemy. Ogolnie w google jest duzo problemów z tą kartą na win10, probowales tam szukac? :v