Aktywne Wpisy

Vermeerrr +2
Czego e życiu najbardziej się obawiacie ? Ja się obawiaj że ktoś pozbawi mnie życia albo sama to zrobię
#pytanie #pytaniedoeksperta #kryminalne #depresja
#pytanie #pytaniedoeksperta #kryminalne #depresja

bar125 +74
Rozpoczynamy pojednek w Grupie B na mistrzostwach najgorszych trenerów reprezentacji Polski w piłce nożnej w XXIw.
#mecz #reprezentacja #heheszki #koniecmistrzostw
#mecz #reprezentacja #heheszki #koniecmistrzostw
źródło: image
PobierzKtóry z wymienionych trenerów był najgorszym wyborem dla reprezentacji Polski?
- Jerzy Engel 5.7% (32)
- Michał Probierz 73.3% (414)
- Waldemar Fornalik 21.1% (119)

Hej Mireczki!
Mam dość nietypowy problem. Na zdjęciu znajduje się fragment kodu, który za pomocą aproksymacji interpolacyjnej określa wartości punktów pośrednich pewnej funkcji (w sumie to nieistotne). Chodzi o to, że kod ten działa, gdy kompiluję go w trybie Debug, niemniej jednak po skompilowaniu w trybie Release i uruchomieniu programu otrzymuję następujący komunikat (w około 70% przypadków, czasami działa), zatrzymuje się wykonywać na linii 78.:
Zastanawiacie się pewnie co w linii 76. robi ten print? Otóż ku mojemu zdziwieniu rozwiązuje on problem (no nie do końca, bo tak nie powinno być xd). Odkomentowanie go eliminuje wspomniany problem z pamięcią. Czy ktoś ma jakikolwiek pomysł, dlaczego tak jest (i co mogę na to poradzić)?
źródło: comment_EiMIp9BjBXC5VbB26FzaGYItUGh4nDsw.jpg
PobierzCzyli to samo... tylko troche wolniej i to jedyny powód że ten błąd wystepuje, nie ogarniam
W moim tickecie pojawiła się informacja, że załatali problem w Xcode 8.3.2 i faktycznie - załatali ( ͡° ͜ʖ ͡°).