Wpis z mikrobloga

wynajmował ktoś z was na airbnb? Mam kawalerkę i tak myślałem by wynajmować, prawie co weekend gdzieś wyjeżdżam i mogłoby coś zarobić, no ale przecież nie będę co weekend wszystkiego wynosił jak ciuchy itp. Próbował ktoś z was tego?

#airbnb
  • 10
  • Odpowiedz
@ddaroo: Ja Ci piszę jedynie z mojego punktu widzenia - gdybym szukała mieszkania na wypad na weekend np do Poznania to wolałabym żeby było puste i czyste :)
  • Odpowiedz
@ddaroo: Bardzo pozytywne, sa to zazwyczaj goście z innych krajów. Ze względu na to gdzie mieszkam, sa to przeważnie goście, którzy przyjeżdzają w celach biznesowych. Poza tym że jest to dobry dochód kasy fajnie jest tez poznać innych ludzi z innych kontynentów z innymi obyczajami i spojrzeniem na świat.
  • Odpowiedz
@kicioch: jasne, też bym tak wolał, ale z drugiej strony jakbym mógł mieć mieszkanie dla siebie za jakieś 90 zł na dwie osoby to bym nie narzekał :D ale nie korzystałem nigdy i nie mam doświadczenia

@shz: fajnie by było, gdyby bezproblemowo mogło wpaść te kilkaset złotych w momencie gdy mieszkanie jest puste.
  • Odpowiedz
@ddaroo: Ja wynajmuje nawet jak jestem w domu, ani ja ani goście nie maja z tym problemu tym bardziej że wszystko jest opisane na airbnb i każdy wie za co płaci i co bierze.
  • Odpowiedz