Aktywne Wpisy

Kodzirasek +18

Itslilianka +140
Chłop se ramen na obiad zrobił. A wy co biedaki? Rosół na kościach z kury? #gotujzwykopem
źródło: temp_file491580781744588146
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file491580781744588146
PobierzWykop.pl
muszę kupić 610 metrów skrętki ethernetowej - czyli dwie szpule po 305 m. wiem, że potrzebuje ftp cat. 5e natomiast nauczony doświadczeniem postanowiłem zadbać o grubość żyły. doświadczeniem to znaczy, że mam ścinki z dwóch obecnych szpul i mimo miedzi 4x2x0,51 (awg 24) w obu to żyła w tym lepszym (droższym) przewodzie jest istotnie grubsza i sztywniejsza, natomiast w tym tańszym po prostu licha. nieraz dochodziło do sytuacji zerwania żyły podczas ściągania izolacji. czy to oznacza, że producenci oszukują i mam patrzeć tylko na cenę? niemalże wszystkie szpule w sklepach też mają średnicę przekoru żyły ok 0,5mm. chciałbym mimo wszystko maksymalnie zabezpieczyć się przed kupnem szitu, który w rękach będzie się rwał. może coś polecacie albo macie jakieś rady?
@tomix: dlaczego nie 6 lub 7?
w jakich warunkach będzie "pracował" kabel? Jaka maksymalna długość łącza?
max odległości to ok 30m między przełącznikami. przewody układane w peszlach w ścianie, max po 3.
zależy m na grubości żyły bo ten cieńszy, o którym pisałem poległ z PoE af z ipcam na 25 metrach
@tomix: wiesz, generalnie według specyyfikacji 6 oferuje 10 krotnie większą przepustowość niż 5e - skądś się ona musi brać ;)
Jeśli chodzi o ekranowanie to oczywiscie FTP do infrastruktury.
Jak kłądłem kable w mieszkaniu (co prawda potrzebowałem "tylko" 60 m, to po prostu wziąłem najlepsze co było wtedy sensowne czyli cat 6 S/FTP, bo różnica w cenie nie była
przewodnik 100% Cu i grubość przewodu zależy od
Bez atestu nosi jeden pracownik, a do przeniesienia tej z atestem potrzeba dwóch :)
swoją drogą - mam w domu klucz płaski 19-22, ma z 35 lat, zrobiony jeszcze w zsrr, waży ok pół kilo, nie do zdarcia. jego odpowiednik kupiony w castoramie "vanadium steel" - nie wiem czy waży 100g, a z "19" zrobiła się już spokojnie "20" po paru użyciach. przykre.