Aktywne Wpisy

#przegryw mocno u mnie wlatuje ostatnio; szukam chłopa i każdy kto pisze to ameba; oczy jak pięć złotych jak się zapytam o jakieś książki. Niby człowiek wie że czytelnictwo w Polsce leży, ale jakoś w moim otoczeniu nie ma tego problemu. Potem się dziwicie, że trzeba za granicę jechać szukać oczytanych francuzów/brytyjczyków. Robicie to na własne życzenie i tyle.
#zwiazki #ksiazki #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #ksiazki #logikaniebieskichpaskow

WhiteRaven12 +173
Drogie onuce, eurosceptycy i inne alternatywne szury:
to nie jest tak że my (ludzie kibicujący i wspierający Ukrainę w wojnie z Rosją) jakoś specjalnie kochamy Ukrainę i Ukraińców, tylko że Rosja to wrzód na dupie cywilizowanego świata z zakorzenioną mentalnością wprost z osiemnastego wieku rozsiewająca przemoc, biedę i inne patologie na wszystkich podległych sobie terenach, która gdy tylko wstaje z kolan czycha aby podbić/podporządkować sobie kraje z bloku wschodniego w tym Polskę.
to nie jest tak że my (ludzie kibicujący i wspierający Ukrainę w wojnie z Rosją) jakoś specjalnie kochamy Ukrainę i Ukraińców, tylko że Rosja to wrzód na dupie cywilizowanego świata z zakorzenioną mentalnością wprost z osiemnastego wieku rozsiewająca przemoc, biedę i inne patologie na wszystkich podległych sobie terenach, która gdy tylko wstaje z kolan czycha aby podbić/podporządkować sobie kraje z bloku wschodniego w tym Polskę.

Zobaczcie jakie cudeńko znalazłem.
Takiego połączenia nie widziałem.
ESP8266, oczywiście WiFi plus GPRS i kamera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
za 13 dolarów na
https://www.aliexpress.com/item/DIYmall-ESP8266-A20-Wifi-GPRS-Module-Adapter-Board-Camera-ESP8285-SMS-Voice-Wireless-Quad-band-GSM/32785870839.html
Wiesz może czy jakieś biblioteki do tego dołączają? Bo o ile ESP i GPRS to umiem oprogramować to zastanawiam się jak tu ogarnąć tą kamerkę.
@mich_al: Na jaką kartę?
@WebSpider: Ja na chwilę obecną zastanawiam się o co w tym chodzi... Bo na dobrą sprawę, to ja esp tu nie widzę.
To jest A20... Do którego podpięta jest kamera.
https://raymondtunning.wordpress.com/2016/09/08/a20-the-new-gprsgsm-product/
To ESP nie wiem po co tam dali w nazwie. ( ͡° ʖ̯ ͡°) O co chodzi?
Zamówiłem ostatecznie A6C bo wifi mi nie potrzebne - jak podołam to będę miał dużo lepszy monitoring na odludziu :)
Aktualnie mam RPi które się uruchamia co godzinę, robi fotę i wysyła ją przez modem 3G.
@WebSpider: No to teraz z A20 to byś to na byle mikrokontrolerze odpalił ( ͡º ͜ʖ͡º)
@WebSpider: Ale panowie, weźcie mi powiedzcie jedno... Ja z tego co pobieżnie zrozumiałem to ESP i te układy z serii "A" mają
No, a A20 to A6C + ESP8285 .
Tak jak to skumałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i tym DIP switchem można połączyć UARTy A6C i ESP.
@WebSpider: No masz rację. Szukałem ESP na PCB a to jest "wewnątrz" A20. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To zdjęcie i opis mówią wszystko.