Wpis z mikrobloga

zapis zdjęcia na kartę i potem wysyła przez GPRS

@mich_al: Na jaką kartę?

Wiesz może czy jakieś biblioteki do tego dołączają? Bo o ile ESP i GPRS to umiem oprogramować to zastanawiam się jak tu ogarnąć tą kamerkę.

@WebSpider: Ja na chwilę obecną zastanawiam się o co w tym chodzi... Bo na dobrą sprawę, to ja esp tu nie widzę.
To jest A20... Do którego podpięta jest kamera.

https://raymondtunning.wordpress.com/2016/09/08/a20-the-new-gprsgsm-product/
@mich_al: No i wszystko jasne. Obsługuje się za pomocą AT jak każdy inny układ z serii "A". ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To ESP nie wiem po co tam dali w nazwie. ( ͡° ʖ̯ ͡°) O co chodzi?
@defoxe: @mich_al: Dzięki za linki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zamówiłem ostatecznie A6C bo wifi mi nie potrzebne - jak podołam to będę miał dużo lepszy monitoring na odludziu :)
Aktualnie mam RPi które się uruchamia co godzinę, robi fotę i wysyła ją przez modem 3G.
@defoxe: @mich_al: hmm, chyba głupio zrobiłem jednak. Trzeba było wziąć tę wersję A20 bo teraz i tak potrzebuję mirkokontrolera który mi wyśle komendy, odbierze zdjęcie i dopiero zapakuje i wyśle po GPRSie. Atmega nie ogarnie całej fotki, więc trzeba by RAM po SPI, a ESP8266/8285 nie dość, że ma dużo RAMu to jeszcze Flash :(
Aktualnie mam RPi które się uruchamia co godzinę, robi fotę i wysyła ją przez modem 3G.

@WebSpider: No to teraz z A20 to byś to na byle mikrokontrolerze odpalił ( ͡º ͜ʖ͡º)

ESP8266/8285 nie dość, że ma dużo RAMu to jeszcze Flash :

@WebSpider: Ale panowie, weźcie mi powiedzcie jedno... Ja z tego co pobieżnie zrozumiałem to ESP i te układy z serii "A" mają
@defoxe: O ile ja zrozumiałem to np. A6, A6C czy A7 to moduły z którymi po UART komendami AT się steruje.
No, a A20 to A6C + ESP8285 .
Tak jak to skumałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i tym DIP switchem można połączyć UARTy A6C i ESP.