Wpis z mikrobloga

@Soczi: Jak chcesz model do postawienia na półce to spoko, ale tyle pieniędzy można wydać mądrzej na Arocsa czy ładowarkę Volvo.
Jeśli Ci się to Porsche podoba to nie będziesz zawiedziony, ale rozważ te inne zestawy z pneumatyką czy zdalnym sterowaniem, których zadaniem nie jest tylko ładnie wyglądać.

Żeby nie było, w Porszaku też są ruchome części i ciekawe rozwiązania, ale jednak inne flagowe modele mają bajerów więcej za mniejszą cenę.
Warto zaczynać od takiego zestawu?

@Soczi: a jakie to ma znaczenie, od jakiego zestawu zaczniesz? ;)

jak Ci się podoba, to bierz
tylko weź pod uwagę, że trochę czasu przy nim spędzisz ;)
@epi bo właśnie o to chodzi żeby jak najdłużej mieć frajdę. Oglądałem na YT jak ktoś składa i się zakochałem. Chodziło mi o to czy nie lepiej zacząć od czegoś tańszego ;)
@Soczi jak chcesz wymyślać swoje modele, to moim zdaniem coś innego. A jak nie budowałeś do tej pory, to nawet coś dużo mniejszego na początek, z przedziału 300-400zł
czy nie lepiej zacząć od czegoś tańszego

@Soczi: Droższe zestawy 'opłacają' się bardziej - cena za klocek wychodzi niższa no i masz lepszy start na własne kreacje. Jak możesz wydać teraz tyle i czujesz że to jest to, to śmiało wydawaj, bo to o wiele lepszy start.

A prawda jest taka że pewnie i tak na jednym zestawie się nie skończy :)
@mawojciech póki co nie będę nic wymyślał bo to pierwszy Technics ever. Zawsze zwykłe miałem. Też myślałem o tym żeby kupić coś mniejszego na start, ale Porsche mi się podoba.

@Mokrysedes no na jednym pewnie nie. Mam plan aby raz na pół roku kupować sobie fajny zestaw :)
@Soczi moim zdaniem Porsche jest trochę mało "zabawowy" (poza skladaniem) i przesadnie drogi (koszty licencji). Zdecydowanie więcej zabawy jest z Arocsem lub ladowarka Volvo. Z tańszych to polecam 42053, koparka Volvo plus silniczek elektryczny PF. Dużo frajdy za rozsądne pieniądze.
@Soczi Kup sobie na początek 42065 i będziesz dużo bardziej zadowolony. Modele jeżdżące są lepsze. A w przedziale 1000zl można jeszcze dorwać 42030, które jest (do spółki z 42043) najlepszym pakietem części jakie były dostępne w ciągu ostatnich kilku lat.
@Soczi zwróć uwagę na dwie zębatki (z20 i z12) w skrzyni biegów, bo nie wiem czy dostaniesz wersje poprawioną czy pierwszy wypust, który miał zamienione biegi i zamiast w sekwencji szły 1-3-2-4.
@M_longer: masz link? Wczoraj paczkę odebrałem, otworzyłem paczkę i miałem tylko trochę poskładać to siedziałem od 21 do 2 i składałem z różowym :D Co za tym idzie zupełnie zapomniałem żeby zwrócić uwagę na te zębatki i już jestem na 180 kroku.