Aktywne Wpisy
wieszjo +376
10 PLUSÓW POD TYM WPISEM = 1 KOD PPV DLA WYKOPKÓW ( ͡° ͜ʖ ͡°) np 100 plusów = 10 kodów ppv
@Bezi77 podtrzymujesz tradycje i wchodzisz w to? Na ostatniej gali akcja odbiła się szerokim echem i bardzo dużo plusów było, akcja by trwała do momentu aż @Bezi77 by nie powiedział stop :)
-
Co jakiś czas będę przeliczać plusy na ppv i wołać @Bezi77 o ile
@Bezi77 podtrzymujesz tradycje i wchodzisz w to? Na ostatniej gali akcja odbiła się szerokim echem i bardzo dużo plusów było, akcja by trwała do momentu aż @Bezi77 by nie powiedział stop :)
-
Co jakiś czas będę przeliczać plusy na ppv i wołać @Bezi77 o ile
NiebieskiGroszek +178
Potrzebuję nakierowania.
Znużony swoją branżą (projektowanie automatyki i mechaniki) zacząłem coraz więcej w wolnym czasie kodzić - raczej hobbystycznie, niż z naciskiem na konieczne przekwalifikowanie się, by zostać programistą. Gdzieś tam taka myśl z tyłu głowy się pojawia (ostatnio coraz częściej), jednak chcę zobaczyć czy za rok będę się uczył z równie wysokim zacięciem, co teraz, czy jednak jest to chwilowe zajęcie. Z programowaniem miałem styczność na studiach (mam 26 lat) i były to głównie C/C++/assembler, które mnie do siebie bardziej zniechęciły niż zachęciły. Oprócz tego programowanie PLC w pracy, które ma się nijak do typowego IT.
Do sedna.
W tej chwili uczę się Pythona i C#. Czy są to dobre języki biorąc pod uwagę to, że bardziej siebie widzę jako ktoś, kto pisze aplikacje systemowe, niż koduje pod androida/os/strony internetowe(dlatego też Ruby/PHP/JS odrzucam)? W branży elektromechanicznej dość często spotyka się wymaganą znajomość C++/C i to byłoby moim pierwszym wyborem, jednak nauka tych języków w ogóle nie sprawia mi przyjemności. Całą swoją wiedzę opieram na artykułachh z Google więc w razie gdybym się mylił (a prawdopodobnie tak jest ;)), to proszę o skorygowanie. Dzięki!
Ale nie wiem którym xD
Embedded jest fajne, ale jednak chciałbym spróbować czegoś typowo IT. Mój projekt z magisterki napisany na arduino :P
https://www.youtube.com/watch?v=4kIrcELC79o
Miałem okazję pracować jako konstruktor mechanik w firmie, która zajmowała się urządzeniami opartami o mikrokontrolery i wyniosłem z tego tyle, że to jest ciekawe, ale jak się robi własne projekty. ;)
Jedyne co mnie martwi to to, czy programując np 2-3h dziennie dojdę do takiego poziomu, by za rok/dwa uderzać na
Obserwuje.
@lukpep: drabinka nie jest taka zła kolego :)