Wpis z mikrobloga

@DonTom:

najpopularniejszy jezyk backendowy w 2017

w #!$%@? ofert pracy i nieobsadzonych teamow

wciaz dobre pieniadze

nowe wersje i update

a #!$%@? napisze guwnoposta na moim #!$%@? popierajac sie wykresami z jednego serwisu

blog nawet nie ma https, ale dalej pisz super artykuly na 2 zdania
  • Odpowiedz
@DonTom: a tak serio, PHP trzyma sie dobrze, osobiscie wolalbym zeby inne jezyki wyparly PHP ale za duzy market share ma PHP. No i jak sie kodzi w Laravel to nie jest taki zly, bardziej konserwatywni wola Symfony, ale nie wiem na ile SF upieksza PHP.
  • Odpowiedz
@DonTom: Myślę, że dawno nie czytałem bardziej powierzchownego i mniej rzetelnego artykułu o ofertach w pracy w PHP. Jestem ostatnim który by bronił tego języka, ale ten artykuł jest jak pisany przez 15 latka który zna tylko JS, i to ze słyszenia.
  • Odpowiedz
@DonTom: obecnie w pracy mam tylko javę i javascript, a mimo to w domu wertuję sobie ciekawostki o php.
co do artykulu, to "psy szczekają, karawana jedzie dalej", dobrych programistów mao, bardzo dużo osób nadal stawia strony (no ok...) i sklepy (no nie...) na index.php który zaczyna się od session_start(); ? ....
  • Odpowiedz
@Lipathor: chciałbym przytaknąć, bo pamiętam virtuemart do joomli, ale widziałem już takie potworki, że nie wiem kto jest bardziej zdesperowany: tworca "sklepu", czy Janusz wybierający "darmowy moduł sklepowy dla Twojego bloga!" ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
Tak odbiegajac od tematu. To jaka technologia najlepiej - zrobić logowanie i konta użytkowników oraz połączyć to z Arduino aby logować się RFID? Chce się wziąć za naukę i myślałem o php ale może jest coś lepszego?
  • Odpowiedz