Wpis z mikrobloga

kurde, czemu ludzie nie potrafią zrozumieć że nie chce mi się dalej uczyć na studiach? kończę właśnie inżyniera i co chwilę słyszę od taty kiedy zamierzam robić magistra - tyle że mi do niczego nie jest potrzebny i po prostu mi się nie chce, wolę pracować i zdobywać doświadczenie. a według niego w edukacji powinno się dążyć do tego aby mieć magistra....

#studbaza
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wuut: czasami bywa tak, że ten drugi stopień się w życiu przydaje. Łatwiej go zrobić od razu po I stopniu studiów niż koło 30stki. W większości przypadków.
Jeśli dokładnie temat przemyślałeś i masz tego dość i możesz godnie zarabiać z tym co prawie już masz no to to jest twoje życie, nie taty.
  • Odpowiedz
@wuut: dziad miał inżyniera
Ojciec zrobił (za 2 podejściem na 40 urodziny)
ja się czołgam i chodź bym miał robić go 10 lat zrobię go k---a
ale magistra? może później i z czegoś innego
  • Odpowiedz
@MeAndI: tak, przemyślałem, przegadałem z ludźmi pracującymi w tym samym zawodzie i jak się znalazł ktoś kto miał to mówił że to był po prostu najdroższy i najbardziej niepotrzebny papierek w ich życiu... poza tym jestem mega zniechęcony do nauki :/
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: no ja właśnie tak do tego podchodzę że może kiedyś, za jakiś czas ogarnę tego magistra, jeśli powiedzmy będą wymagać na stanowisko menadżerskie, jakoś zaocznie, ale póki co....
  • Odpowiedz
@wuut: no da zależy jaki kierunek uczelnia itp :D tylko ja nie rozumiem po co sie spieszyć można studiować pobawić się trochę później juz tego nie będzie tylko obowiązki
  • Odpowiedz